Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

3,3 milioane lei pentru o nouă atracţie turistică în Harghita

u-25292-summer-1Programul Operațional Regional 2014-2020 va susține dezvoltarea locală a municipiului Gheorgheni și a patrimoniului cultural istoric al acestei zone din Regiunea Centru, ca urmare a semnării pe data de 13.07.2017, a contractului de finanțare pentru proiectul „Conservarea și revitalizarea Muzeului Tarisznyás Márton”.

Documentul a fost semnat în prezența vicepreședintelui CJ Harghita, domnul Barti Tihamer, precum și a directorului instituției, domnul Tibor András Csergo, chiar în sediul Muzeului, de către domnul Zoltán Nagy, primarul municipiului, precum și de domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

După investiții totale în valoare de peste 3,3 milioane lei, până la finalul anului viitor cetățenii acestui municipiu din județul Harghita, precum și cei care vizitează zona de nord-est a Regiunii Centru vor beneficia de o nouă atracție turistică.

„Fondurile contractate pe domeniul care vizează reabilitarea obiectivelor de patrimoniu sunt foarte importante pentru autoritățile publice locale sau instituțiile și organizațiile care intenționează să repună în circuitul turistic aceste obiective. Din cele 21 de proiecte POR 2014-2020 contractate în Regiunea Centru, cu cel de azi avem 17 contracte destinate lucrărilor de consolidare și restaurare a monumentelor, pentru valorizarea moștenirii noastre istorice. În plus, resursele europene vor fi folosite și pentru o mai bună promovare a monumentelor, fie ele cetăți, biserici sau muzee, reabilitate. Aceste proiecte au o valoare totală însumată de circa 175 milioane lei, ceea ce reprezintă cam jumătate din suma totală contractată în regiune. Pentru județul Harghita, acest proiect este cel de-al doilea semnat pe acest domeniu, după contractul de finanțare a capelei romano-catolice ‘Inima lui Isus’ din Odorheiu Secuiesc. În județ mai sunt încă importante proiecte REGIO, inclusiv pentru anveloparea blocurilor, dar și pentru alte domenii, care vor atrage dezvoltare locală”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Agerpres

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *