Incze Csongor, noul președinte al Autorității Teritorială de Ordine Publică

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Consilierul județean Incze Csongor a fost ales președinte al Autorității Teritoriale pentru Ordine Publică (ATOP). Ședința de constituire a avut loc luni, 30 ianuarie la sediul consiliului județean și au fost prezenți reprezentanți ai poliției, jandarmeriei, inspectoratului pentru situații de urgență, prefecturii, respectiv reprezentanți ai comunității și ai consiliului județean. Incze Csongor a mulțumit pentru încredere și i-a invitat pe membrii autorității în zona Odorhei pentru a cunoaște mai îndeaproape problemele de ordine publică ale zonei.

La ședință a fost prezent și președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba care a afirmat că își dorește ca pe viitor activitatea autorității de ordine publică să fie sprijinită în mai mare măsură de consiliul județean. Noul președinte al autorității a fost îndemnat de Borboly Csaba să apeleze cu încredere la consiliul județean, dar și să examineze propunerile anterioare ale sale – spre exemplu dotarea cu camere de supraveghere video a drumurilor județene. Membrii autorității de ordine publică au fost îndemnați să elaboreze propuneri cât mai numeroase către consiliul județean, dar și să se consulte cu organizațiile civile din zonă în această privință. Aceste aspecte vor fi avute în vedere la întocmirea bugetului consiliului județean.

Autoritatea de ordine publică a adoptat și hotărârea cu privire la componența grupurilor de lucru. Astfel, în Comisia de coordonare, situații de urgență și pentru petiții membri sunt consilierii județeni Incze Csongor și Becze István, Rafain Zoltán, reprezentant al comunității locale, Mihalache Constantin, reprezentant al Inspectoratului de Poliție al Județului Harghita, Cimpoieșu Stelian din partea Inspectoratului pentru situații de urgență Oltul, respectiv Iamandi Dan din partea Inspectoratului Județean de Jandarmerie Harghita. Comisia de evaluare, stabilire și evaluare a indicatorilor de performanță minimali se compune din: Petres Sándor, subprefect al județului, Proca Ion și Sándor Barna, consilieri județeni și Bajkó Tibor, reprezentant al comunității locale. Comisia pentru probleme sociale, standarde profesionale consultanță și drepturile omului va avea următoarea componență: consilierii județeni Kassay L. Péter, Salamon Zoltán, reprezentantul Corpului Național al Polițiștilor, Mândru Marin, și Barabás Zoltán, reprezentantul comunității locale.

Bíró Barna Botond, vicepreședintele consiliului județean, cu rol organizatoric în cadrul autorității de ordine publică a propus ca prima ședință să aibă loc la Merești, propunere sprijinită în unanimitate. Astfel, prima ședință va avea loc în localitatea sus-menționată în data de 17 februarie la care vor fi invitați primarul localității, Tikosi László și reprezentanții comunității.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy