Sancțiuni de peste 100.000 lei în patru zile

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Acţiuni profesioniste ale poliţiştilor harghiteni, finalizate cu multiple rezultate, printre care şi prinderea unui suspect de contrabandă cu ţigarete

control-in-magazin-politistiÎn perioada 11 – 15 august a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a acţionat prin structurile de ordine publică, rutieră, economic, judiciar, dar şi altele, pentru asigurarea unui climat optim de ordine, linişte şi siguranţă publică.
Astfel, în această perioadă nu au fost înregistrate fapte grave comise cu violenţă, de natură să genereze victime omeneşti şi nici fapte îndreptate împotriva patrimoniului cu prejudicii însemnate.
Pe parcursul acestor zile, numai poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat 37 de controale, în urma cărora au ridicat în vederea confiscării bani şi bunuri de peste 3.000 de lei şi au aplicat 29 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 108.000 lei.
Totodată, în urma unor activităţi specifice de cercetare şi investigaţie, desfăşurate cu un deosebit profesionalism, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, au obţinut date şi indicii cu valoare operativă în baza cărora, la data de 14.08.2017, în jurul orei 16:45, au organizat o acţiune flagrantă pe raza comunei Zetea, unde a fost identificat un autoturism înmatriculat în Bulgaria, al cărui conducător auto oferea spre vânzare ţigări de contrabandă.
În acest sens, a fost solicitat sprijin de la Poliţia Municipiului Odorheiu Secuiesc şi s-a procedat la urmărirea autovehiculului în cauză, din satul Târnoviţa până în municipiul Odorheiu Secuiesc unde, în intersecţia străzilor Beclean şi Lemnarilor, acesta a fost interceptat, iar conducătorul auto a fost identificat în persoana lui P.C. de 45 de ani, din comuna Bazna, judeţul Sibiu.
În autoturism au fost descoperite 430 de pachete de ţigări, fără banderolă de marcaj fiscală, suma de 10.000 de lei ce nu a putut fi justificată şi 4 telefoane mobile, folosite pentru comunicarea cu eventualii clienţi.
Astfel, atât bunurile menţionate, cât şi autoturismul în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Faţă de cel în cauză a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de contrabandă, iar la data de 15.08.2015 acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc, cu propunerea de arestare preventivă, fiind dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy