Salvatorii harghiteni donează pentru viață

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În semn de solidaritate cu semenii aflați în suferință, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita au participat, astăzi, 17 august a.c., la o altfel de misiune salvatoare – actul benevol de donare de sânge

 Campania „Salvatorii donează pentru viaţă” a început după un apel lansat, săptămâna trecută, de Centrul de Transfuzii Sanguine Miercurea-Ciuc, care pe perioada verii a înregistrat un număr mic de donatori, stocurile de sânge fiind pe terminate. Astfel, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita s-au mobilizat, din nou, într-o misiune de protejare a celor care sunt în suferință și au nevoie de ajutor, manifestându-și prețuirea și grija față de viața semenilor, printr-o acțiune desfășurată dincolo de sarcinile profesionale, dar în consonanță cu principiile și valorile armei pe care o reprezintă. Ei şi-au manifestat dorinţa de a salva vieţi şi în acest mod, oferind șansa la viață, prin donarea de sânge, demonstrând astfel faptul că „Nu este o onoare mai mare decât aceea de a-ţi proteja semenii. Să salvezi vieţi este cel mai înălţător act!”

Demersul nostru nu este primul de acest fel, în luna octombrie 2016 personalul unităţii şi subunităţilor inspectoratului desfăşurând o altă acţiune similară. Pompierii militari harghiteni au decis să se implice, și de această dată, cu scopul de a dărui sănătate, un strop de speranță şi o şansă la viaţă celor care depind de un astfel de gest, oamenilor a căror singură şansă de supravieţuire o reprezintă transfuzia de sânge.

 Gestul nostru continuă seria acestor intervenții salvatoare, derulate constant, de-a lungul anilor, de personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Oltul” al judeţului Harghita, demonstrând astfel faptul că există numeroase moduri de a veni în sprijinul vieţii, cel în cauză fiind accesibil oricărei persoane sănătoase.

Fă şi tu pasul! Donează!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy