Aproape 200 mc de cherestea, în valoare de peste 132.000 de lei, confiscați de polițiști

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Confiscarea unui volum de aproape 200 mc de cherestea, în valoare de peste 132.000 de lei, este cel mai important rezultat înregistrat de poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, în urma celor mai recente acţiuni în domeniu.

garda-forestieră-camion-lemn-1Marți, în cadrul unei acţiuni pe linie silvică, poliţiştii Posturilor de Poliţie Suseni şi Ciumani l-au depistat pe S.T. din comuna Suseni, în vârstă de numai 13 ani, bănuit de tăierea ilicită a 7 arbori de esenţă răşinoase, de pe un teren situat în zona Mihalyloka.

În aceeaşi zi, în urma unei sesizări prin S.N.U.A.U. 112, o patrulă de siguranţă publică, din cadrul Poliţiei Municipiului Gheorgheni, s-a deplasat în zona „Cinod”, unde l-a depistat pe K.A. de de 37 de ani, din localitate, în timp ce efectua un transport de material lemnos pe D.N. 12/C, fără aviz de însoţire sau alte documente prevăzute de legislaţia în vigoare.

În ambele situaţii materialul lemnos, în volum total de circa 5 mc, a fost ridicat în vederea confiscării, iar cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional, conform Legii 171/2010, cu amendă de câte 5.000 de lei.

Tot pe 20 martie, în baza unor date şi indicii obţinute anterior prin activităţile specifice de cercetare şi investigaţie desfăşurate, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, în cooperare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, au desfășurat o acțiune pe linie silvică în Bazinul Odorhei.

Astfel, au fost efectuate mai multe controale, iar la o societate de profil din comuna Praid, în urma comparării stocurilor faptice cu cele scriptice, s-a constatat că 198,53 mc de cherestea de esenţă rășinoase era deținută fără documente legale de proveniență.

În aceste condiţii cheresteaua, în valoare de 132.618 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar administratorul firmei a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor Legii 171/2010, cu amendă de 6.000 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy