Câți absolvenți din Harghita s-au înregistrat la AJOFM pentru indemnizația de șomaj

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La AJOFM s-au înregistrat 360 de absolvenți, din care doar 5 au studii superioare, informează radiomures.ro.
Purtătorul de cuvânt al instituției, Tiberiu Pănescu, spune că numărul celor care își depun dosarele pentru ajutor scade de a an la an, unul din motive fiind reducerea populației școlare:

Până în acest moment, s-au înregistrat 360 de absolvenți. Există o tendință de scădere, an de an. Anul trecut am avut 520 de absolvenți iar anul acesta estimăm că ne vom apropia de valoarea de 500. La finele primului deceniu al acestui secol, numărul absolvenților care se înregistrau depășeau 1200. Această scădere este datorată reduceri numărului de copii, dar și datorită creșterii procentului de promovare a examenului de Bacalaureat, iar tinerii se înscriu la facultate.

Ajutorul de șomaj se acordă pe o perioadă de 6 luni și este sumă fixă, în cuantum de 250 lei.
Absolvenții care nu sunt luați în evidențe în termenul legal, beneficiază de sprijinul AJOFM, dar nu primesc de indemnizația de șomaj.
Tinerii înregistraţi la AJOFM, care în 60 de zile de la absolvire s-au angajat cu normă întreagă pentru cel puţin 12 luni, beneficiază de o primă de inserţie, în valoare de 1.500 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy