Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

A fost condamnat definitiv! Cât a primit fostul deputat UDMR Marko Attila

Justiția din România s-a pronunțat definitiv în dosarul penal deschis pe numele fostului deputat UDMR Marko Attila. Acesta a primit o pedeapsă de 5 ani cu executare, și este obligat să plătească Statului român, în solidar cu ceilalți inculpați din dosar, suma de 84.588.304 euro.

01-m-atillaDupă ce în noiembrie 2014, fostul deputat UDMR Marko Attila a fost condamnat de Curtea de Apel Ploiești la 3 ani închisoare cu suspendare abuz în serviciu contra interesului public pentru restituirea Colegiului “Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe (detalii aici), Curtea de Apel București a schimbat decizia printr-o sentința pronunțată în data de 14 februarie a.c.

Deoarece, în luna mai 2015, Marko Attila a fost trimis în judecată într-un nou dosar penal, fiind acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, pedeapsa inițială cu suspendare a fost anulată și în prezent fostul deputat UDMR este condamnat la 4 ani de închisoare, la care i se aplică o pedeapsă complementară de 1 an de zile.

În baza art. 38-39 C.p. contopeşte pedeapsa aplicată prin prezenta cu pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 715/28.06.2012 pronunţată de Judecătoria Buzău Secţia Penală, definitivă prin decizia penală nr. 1179/26.11.2014 a Curţii de Apel Ploieşti Secţia Penală, şi aplică pedeapsa cea mai grea, de 4 ani închisoare, pe care o sporeşte cu 1 an reprezentând o treime din pedeapsa concurentă, în final inculpatul urmând a executa pedeapsa de 5 ani închisoare. 

Apărătorii din oficiu ai fostului deputat fugar UDMR Marko Attila au formulat apel împotriva acestei sentințe în data de 20 februarie a.c.. Detalii despre acest dosar aici.

Sursa: dantanasa.ro

opel


Un comentariu la “A fost condamnat definitiv! Cât a primit fostul deputat UDMR Marko Attila

  1. David Smuel

    Markó Attila nu a fost condamnat. Este clar ca a fost arestat numai pentru ca e de etnie maghira. In Romania de azi maghiarii, romii si evreii sunt foarte grav discriminati!!!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *