reclamatie

A fost condamnat definitiv! Cât a primit fostul deputat UDMR Marko Attila

Justiția din România s-a pronunțat definitiv în dosarul penal deschis pe numele fostului deputat UDMR Marko Attila. Acesta a primit o pedeapsă de 5 ani cu executare, și este obligat să plătească Statului român, în solidar cu ceilalți inculpați din dosar, suma de 84.588.304 euro.

01-m-atillaDupă ce în noiembrie 2014, fostul deputat UDMR Marko Attila a fost condamnat de Curtea de Apel Ploiești la 3 ani închisoare cu suspendare abuz în serviciu contra interesului public pentru restituirea Colegiului “Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe (detalii aici), Curtea de Apel București a schimbat decizia printr-o sentința pronunțată în data de 14 februarie a.c.

Deoarece, în luna mai 2015, Marko Attila a fost trimis în judecată într-un nou dosar penal, fiind acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, pedeapsa inițială cu suspendare a fost anulată și în prezent fostul deputat UDMR este condamnat la 4 ani de închisoare, la care i se aplică o pedeapsă complementară de 1 an de zile.

În baza art. 38-39 C.p. contopeşte pedeapsa aplicată prin prezenta cu pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 715/28.06.2012 pronunţată de Judecătoria Buzău Secţia Penală, definitivă prin decizia penală nr. 1179/26.11.2014 a Curţii de Apel Ploieşti Secţia Penală, şi aplică pedeapsa cea mai grea, de 4 ani închisoare, pe care o sporeşte cu 1 an reprezentând o treime din pedeapsa concurentă, în final inculpatul urmând a executa pedeapsa de 5 ani închisoare. 

Apărătorii din oficiu ai fostului deputat fugar UDMR Marko Attila au formulat apel împotriva acestei sentințe în data de 20 februarie a.c.. Detalii despre acest dosar aici.

Sursa: dantanasa.ro
Un comentariu la “A fost condamnat definitiv! Cât a primit fostul deputat UDMR Marko Attila

  1. David Smuel

    Markó Attila nu a fost condamnat. Este clar ca a fost arestat numai pentru ca e de etnie maghira. In Romania de azi maghiarii, romii si evreii sunt foarte grav discriminati!!!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *