Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

A început campania electorală din Ungaria în România

A inceput campania electorala din Ungaria in Romania.

Suna ciudat, dar asa e. Sambata, Vona Gabor, liderul Jobbik, partid extremist ungar, fondator al Garzii Ungare, aflat in mars prin Transilvania, a poposit si la Odorheiu Secuiesc.
In fata unei asistente reduse, acesta a avut o surpriza, cum nu se astepta. O persoana din auditoriu a aruncat inspre acesta cu hartii impaturite, exprimandu-si, astfel, probabil, dezacordul in legatura cu liderul ungar si partidul sau.

GettyImages-634534010-1160x733-1038x656Este un gest care arata ca maghiarii din Romania incep sa inteleaga ca ei sunt, de fapt, un fel de carne de tun a politicii ungare, un camp de incercari si de batalie politica pentru partidele din Ungaria. Care nu se pot exprima in Ungaria in acelasi mod in care vorbesc in Romania. Pentru ca in Ungaria nu intereseaza pe nimeni de autonomia din Romania. Acolo, alegatorii au alte prioritati.

Aici, vin, in schimb si vorbesc de teme care sunt dragi unora: autonomia, faptul ca DNA a trimis in judecata lideri maghiari nu pentru ca au furat ci pentru ca sunt maghiari, doar-doar vor reusi sa mai obtina niste voturi. Mai arunca niste promisiuni financiare de pe urma carora tot sefii UDMR, PCM sau PPMT trag foloase si merg inapoi in Ungaria multumiti ca au mai fraierit, inca o data, vreo cativa votanti.

Nimic diferit fata de modul gandire si actiune al politicienilor romani. Lipsesc doar galetile de plastic si plasele goale cu insemnele partidelor.
E clar ca va urma o perioada interesanta, agitata. Pentru ca multe dintre scandalurile electorale din Ungaria se vor muta in Romania.
Ce s-a schimbat este insa atitudinea maghiarului din Romania fata de politicienii din Ungaria. Iar acest lucru se va vedea la alegeri. Pentru ca nu e nici o diferenta intre politicienii ungari si cei romani: toti fura si mint, doar pentru interesul propriu. Iar cand cineva sau ceva precum DNA ii scot la iveala se supara tare.
Apropo, oare cineva nu se gandeste ce ar gasi un DNA ungar, daca ar fi infiintat si ar functiona ca si cel din tara noastra? Oare cat de plina e pusculita celor care sunt la putere si nu numai?
Vremurile ne vor confirma asteptarile, suntem convinsi, iar surprizele vor fi pe masura!

D.E.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *