Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Administrația locală din Harghita, implicată în alegerile din Ungaria?

Am primit pe adresa redacției un mesaj de la un cititor. Deoarece noi nu suntem organe de anchetă, dar ce ne spune acest om ne-au mai spus și alții, poate se trezește vreo instituție a statului român care nu este ocupată și ea cu alegerile din Ungaria să verifice ce spune acest om:

Bună ziua dragi redactori ai Ziar Harghita.

În calitate de cetățean al orașului Miercurea Ciuc semnaturidoresc să vă aduc la cunoștință două aspecte care mi-au trezit interesul, cu privire la demersurile pe care liderii partidelor politice maghiare (UDMR, PCM, PPMT) le realizează în contextul sprijinirii alegerilor din Ungaria și a strângerii de semnături pentru susținerea inițiativei cetățenești “Minority Safe Pack”.
Primul aspect pe care doresc să îl aduc în atenție este legat de felul în care reprezentanți ai administrației locale sunt implicați în sprijinirea colectării voturilor cetățenilor români, de etnie maghiară, care au dobândit și cetățenia ungară, și care au dreptul să voteze în cadrul alegerilor din țara vecină. În acest sens, primari, viceprimari și conslieri locali sprijină logistic procesul de strângere a voturilor prin punerea la dispoziție a unor locații din primării, școli, spații comerciale (baruri, magazine sătești), unde au fost amplasate urne de vot. Mă întreb cât de legale sunt aceste demersuri și cât de legală este tot acest proces de vot. De asemenea, mă material-electoral-unaria4îndoiesc de transparența acestei proceduri de vot și de corectitudinea rezultatelor acestor alegeri.
Al doilea aspect este legat de legalitatea procedurii de strângere a semnăturilor pentru susținerea inițiativei cetățenești “Minority Safe Pack”. În data de 29.03.2018, inițiatorii acestui proiect au anunțat “cu surle și trâmbițe” că au strâns cele un million de semnături. De fapt, cetățenii români de etnie maghiară care au completat acele formulare, prin care și-au dat acordul pentru susținerea “Minority Safe Pack”, au pus la dispoziția celor doi operatori de date cu caracter personal (UDMR și Fundația Eurotrans), date pentru care aceștia nu erau autorizați să le prelucreze, conform datelor postate pe site-ului Autorității Naționale de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal.
Oare chiar nu se sesizează nimeni de ilegalitățile acestea? Chiar face fiecare ce vrea în țara asta? Este normal ca reprezentanți ai administrației publice locale (în calitate oficială) să intervină în problemele interne ale unui alt stat? Este normal să votezi la crâșma din sat sau să strângi voturile într-o cutie de carton improvizată într-o urnă de vot? E noaptea minții ce se întâmplă la noi! În baza căror protocoale cei doi operatori de date cu caracter personal, pun la dispoziție aceste date către un alt stat?
Vă mulțumesc frumos pentru timpul acordat și prin intermediul dumneavostră să ajungă la cititorii Ziar Harghita toate aceste aspecte de interes.
O zi bună.
P.S. Accesați pagina de FB a consilerului local Toke Ervin, să vedeți cum se votează în secolul 21
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *