reclamatie

Alegerile din Ungaria, fraudate în teritoriu, cu banii și complicitatea autorităților române

În curând se termină alegerile din Ungaria care e acum un fel de România pe vremea FSN, adică un partid stat în stat care face ce vrea, are presă, are bani, are putere.
Desigur că la fel ca în orice țară democratică din lume și în cazul Ungariei pot vota cei care au cetățenie maghiară, dar se afla pe teritorul altei țări cum este cazul a mii de maghiari din România. Diferența este că legile impun ca votul să se facă la reprezentanțele statului care organizeaza alegerile, adică în cazul nostru la consulatele de la Miercurea Ciuc și Cluj.

Ei bine, în România autoritațile au închis ochii și voturile nu se mai depun la reprezentanțele Ungariei în România, ci la sediile UDMR. E ca și cum la viitoarele alegeri pentru președintele României, românii din străinatate ar vota nu la ambasade, ci la sediile PSD din acele țări. O fraudare clară pe care nicio altă țară care se declară democratică nu și-a permis-o.

De ce permit autoritățile române să se folosească sediile unui partid din România pentru așa ceva e greu de spus, deoarece vorbim de sedii primite de la statul român prin legea care obligă autoritățile locale să asigure sedii la prețuri decente formațiunilor politice.

De ce permit autoritățile române ca oameni care au statut de aleși locali în România și sunt plătiți din bani publici să se implice direct în alegerile din alte țări, iar este o întrebare cu un răspuns greu de dat.

De ce permit autoritățile române să se fraudeze alegerile din alt stat pe teritoriul României e o întrebare care ar trebui înlocuită cu întrebarea dacă mai avem autorități în Harghita, Covasna sau Mureș, căci e prea evident ce se întâmplă și prea la lumina zilei ca să nu bănuim că este o înțelegere între cei din Ungaria și autoritatile române care închid ochii la ce se întâmplă.

România, trezește-te. Din cauza acestei cârdășii dintre UDMR și PSD prin care autoritățile române închid ochii la ceva care poate influența rezultatul alegerilor din altă țară se cheama ”amestec în treburile interne ale altei țări” și poate aduce sancțiuni foarte grave României. 

Maghiarii din Ungaria trebuie să își decidă singuri soarta, nu are voie România să se bage în treburile Ungariei permițând fraudarea alegerilor din aceasta țară pe teritoriul României. 

anunt-alegeri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *