Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Balogh Zoltan, ministru al resurselor umane din Ungaria, vine la deschiderea anului școlar în Harghita

Am fost informați că Balogh Zoltan, ministru al resurselor umane din Ungaria, vine la deschiderea anului școlar în Harghita. Colegii din presa maghiară ne spun că de fapt Zoltan vine într-un fel de campanie electorala pentru FIDESZ și desigur în actualul context balogh-zoltan ungariaprobabil să zică ceva rău de statul român.

Că vine ministrul resurselor umane din Ungaria la deschiderea unei școli unde învață copii maghiari e foarte bine. Că va critica statul român, și asta e bine că vedem cu toții cât de incompetenți sunt cei care conduc statul român, adică politicienii români împreună cu prietenii lor, politicienii maghiari. Noi altceva nu înțelegem.

În primul rând nu înțelegem cu ce motivație vine acest mare om politic din Ungaria să dea lecții maghiarilor din România, când el mai are de rezolvat foarte multe probleme în Ungaria unde învățământul e cum e, cu problemele cunoscute de toată lumea, iar țara e departe de a fi un paradis economic. Păi, dacă acest domn Zoltan nu a reușit să rezolve toate problemele maghiarilor din Ungaria, cum va putea să rezolve el vreodată ceva pentru maghiarii din România?

În al doilea rând, marele ministru al reurselor umane ar trebui să ofere oportunități la angajarea tinerilor maghiari din România, pentru că în Harghita nu găsesc acești copii decât locuri de muncă prost plătite. Poate cu această ocazie marele om politic Zoltan va explica părinților și copiilor maghiari din Harghita de ce investițiile companiilor din Ungaria în România sunt făcute în proporție de peste 90% în zonele locuite de români, în timp ce maghiarii din Harghita nu au locuri de muncă.

Din punctul nostru de vedere acești politicieni maghiari sunt la fel de mincinoși ca și cei români. Și marii politicieni români se duc la amărâții din Republica Moldova și le promit lucruri, le spun cât de rău e cu administrația prorusă, le bagă în cap numai scandal și zic că e de fapt patriotism. În realitate, politicienii români care se duc în Moldova vor doar voturile cetățenilor cu cetățenie română, exact cum vor politicienii maghiari voturile maghiarilor din Harghita care au cetățenie ungară.

Totul este atât de evident. Astfel de prezențe peste hotare din partea politicienilor maghiari sau români sunt o metodă prin care încearcă să păcălească etnicii din alte țări pentru a primi voturi.

Așadar, prezența lui Balogh Zoltan sau a oricărui alt politician din Ungaria în Harghita va fi de apreciat atunci când în afară de multe vorbe și atacuri la statul român ar veni ți cu investitori din Ungaria care să creeze o mie de locuri de muncă în Harghita. Până atunci cred că e clar pentru toată lumea că totul este doar un circ ieftin cu din ce în ce mai puțini spectatori, deoarece maghiarii și românii încep să nu mai fie atât de proști pe cât îi cred politicienii.

I.R.
Un comentariu la “Balogh Zoltan, ministru al resurselor umane din Ungaria, vine la deschiderea anului școlar în Harghita

  1. Sebők Mihály

    Kedves I. R. avagy mindegy, hogy minek hívnak, mert írtál ide nekünk egy meggondolatlan rosszindulatú véleményt, amellyel nem fogsz nagy sikert aratni! Ha Magyarországtól elfogadjuk azt a nem kevés segítséget amelyet anyagiakban és politikai támogatásokban is nyújt, akkor becsületbeli kötelességünk, hogy örömmel és barátsággal fogadjuk őket és meghallgassuk tanácsaikat! Rossz kutya az, amelyik a kenyeret nyújtó kézbe mar bele!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *