Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Ce spune presa românească din Neamț despre maghiarii din Harghita

Deoarece unii nu au înțeles care este rolul principal al ziarharghita.ro credem că ar fi util să dăm un exemplu.
Ziarharghita.ro face parte dintr-un grup de presă care deține mai multe ziare naționale și locale. Dincolo de scopul comercial pe acre îl are orice publicație care nu trăiește din bani de la politicieni noi încercăm să ne luptăm cu corupția, minciuna, prostia și nesimțirea.
Am zis ca este util ca cei din Harghita să vadă și un exemplu de cum sunt criticați românii de către grupul nostru de presă ca să nu se mai scuze unii nesimțiți din Harghita spunând ca noi suntem presă românească și avem ceva cu maghiarii. Nu domnilor care sunteți corupți, mincinoși sau nesimțiți. Noi criticăm corupția și nesimțirea, iar corupția și nesimțirea nu au etnie.

Exemplu articol – ziarpiatraneamtr.o 

”Frați” români needucați! Luați exemplu de la maghiari

Am fost recent la o manifestare cu caracter religios ce a avut loc la Miercurea Ciuc, în județul Harghita, Rusaliile la catolici. Desigur că evenimentul a avut multe deficiențe, fiind vorba de o prezență masivă estimată undeva la peste 100.000 de persoane. Dincolo de orice altă discuție, voi face ceva ce nu se prea face în presă, dar profitând de rolul educativ pe care trebuie să îl avem în acest ziar îmi voi permite să întind coarda și să transmit un mesaj, nu tuturor, ci doar ”prost educaților” de etnie română.

”Români needucați, atenție aici!

Pe dealurile acestea de la Miercurea Ciuc au fost 100.000 oameni care au stat aproape o zi. În urma lor nu a rămas niciun pet, nicio cutie de bercicioacă sau butelcă de vin, pungi de snacks-uri sau alte ambalaje. Holbați-vă la poze. Luați și învățați. Așa arată niște oameni civilizați din România!”

Or avea politicienii maghiari multe probleme la cap. Poate și maghiarii au derapajele lor, dar ne place sau nu, de civilizați sunt mai civilizați în comportament decât noi, românii. Dacă pe dealurile acestea mergeau 100.000 de români, ziceai ca e groapă de gunoi acolo după ce plecau.

Iosub Robert
5 comentarii la “Ce spune presa românească din Neamț despre maghiarii din Harghita

 1. Robert

  Merg de foarte mulți ani la aceasta sărbătoare religioasa. Există un obicei păstrat de cei care vin la sărbătoarea respectivă. Acolo mergi să te reculegi, să te rogi și să mulțumești Fecioarei de la Șumuleu pentru tot ce ai. Dacă vrei sa mănânci resturile (ambalaje, pungi, șervețele, etc) le pui înapoi în bagaj din respect pentru organizatori. Ai și posibilitatea să le arunci în coșurile de gunoi amplasate din 10 în 10 metrii. Ce este foarte interesant ca pe timpul slujbei nimeni nu bea, nimeni nu mănâncă ci asculta slujba. Nu am văzut niciodată oameni beți la aceasta sărbătoare deși sunt foarte mulți participanți. Respect celor care au înțeles adevăratul sens al sărbătorii.

  Raspunde
 2. Nicolae (Miklos)

  Da este adevarat: ” corupția și nesimțirea nu au etnie.” M-am nascut maghiar, am copilarit între români, maghiari, saşi şi ţigani – un amalgam tipic adrealului, în jud. Braşov. Nici o data nu am ţinut cont cine de ce etnie, sau naţionalitate este. De când cu aşa DEMOCRATIE ‘*’atât de o parte cât şi de alta sau ascuţit divergentele DE CE – Am înâlnit oameni civilizaţi şi necivilizaţi atât de o parte cât şi de alta ! Veniţi dregi Români şi voi la Şumuleul de ciuc pentru a ne ruga împreună indiferent de religie, pentru că DOMNUL ESTE UNUL !!!

  Raspunde
 3. Szőcs Pál (Pavel)

  multumesc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!V-a i iubesc!!!!!!!

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *