Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Cetățenii vor fi anunțați prin SMS că le expiră pașaportul

În cadrul demersurilor derulate în comun de Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Generalã de Pașapoarte, și Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Consular, pentru eficientizarea procesului de eliberare a pașapoartelor, începând de miercuri, 7 martie, cu sprijinul Companiei Naționale Imprimeria Românã, va deveni funcțional sistemul de notificare a cetãțenilor români cu privire la faptul cã urmează sã le expire pașaportul.

1632617-Mediafax_Foto-Cristina_Nichitus-995x560-1Astfel, deținãtorii de pașapoarte, care au comunicat la depunerea ultimei cereri un numãr de telefon valabil, vor primi un SMS prin care vor fi informați cã le expirã pașaportul, cu una pânã la trei luni înainte.

Prin același mesaj, cetãțenii vor fi încurajați sã se programeze din timp pentru a evita timpii mari de așteptare din perioada de varã.

Textul mesajului va fi: Pașaportul dvs. va expira în curând. Pentru reînnoire, programați-vã online pe epasapoarte.ro (România) sau econsulat.ro (strãinãtate). Pentru SMS-urile transmise la nivel național, va figura ca semnatar D.G. Pașapoarte, iar în strãinãtate, Departamentul Consular. Mesajele vor fi trimise de la numãrul scurt 1813, la eticheta de expeditor figurând termenul  PAȘAPOARTE.

De asemenea, în luna martie a.c., vor primi un SMS de notificare cetãțenii cãrora le-a expirat pașaportul în ultimele 6 luni.

Sistemul informatic a fost pus la dispoziție de integratorul proiectului Sistemul Informatic Integrat de Management al Documentelor de Cãlãtorie – E-Pass, Compania Naționalã Imprimeria Naționalã, în urma unei proceduri de achiziție derulatã prin SEAP.

Printre demersurile inițiate de MAI și MAE pentru simplificarea procedurilor de obținere a pașaportului și de reducere a aglomerației de la structurile de pașapoarte, care se înregistreazã mai ales vara, se numãrã interconectarea sistemelor informatice ale celor douã ministeremãsuri pe linie legislativã (ex. proiectul de lege pentru creșterea valabilitãții pașapoartelor)de resurse umane (ex. încadrarea de personal din sursã externã pentru serviciile de pașapoarte) precum și organizarea unei campanii de conștientizare a cetãțenilor cu privire la necesitatea de a-și face pașaport din timp pentru a evita aglomerația din perioada concediilor. Sloganul campaniei este ”Anul are 12 luni, nu aștepta vara! Documentele de cãlãtorie pot fi fãcute din timp.”

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *