Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Cine are voie să vorbească în Harghita despre Ținutul Secuiesc, autonomie sau limba maghiară

Din ce în ce mai mulți incompetenți, mincinoși și nesimțiți vorbesc în numele maghiarilor din Harghita crezând că îi ascultă cineva. Din acest motiv am decis să vă spunem cine are voie să vorbească despre identitatea maghiarilor din Harghita.

  1. Au voie sa vorbească despre steaguri, ținuturi, limbă maternă și orice vor ei, maghiarii care muncesc și plătesc taxe și impozite în Harghita, taxe și impozite din care sunt plătiți politicienii și asistații sociali maghiari care ar fi bine să vorbească doar de trezit dimineața și de mers la muncă.
  2. Au voie să vorbească despre identitatea maghiarilor din Harghita toate ONG-urile și organizațiile care nu trăiesc din banii publici, chiar și cele extremiste.
  3. Au voie să vorbească despre steaguri, ținuturi sau identități maghiare, maghiarii care au ieșit la pensie și după o viață de muncă în care au construit tot ce vezi cu ochii în Harghita.

Atât. Astea sunt categoriile de maghiari care au voie să vorbească și dacă socotim putem concluziona că majoritatea au voie să vorbească ce vor ei și să ceară ce autonomii, ținuturi sau steaguri vor. Acum să vedem cine sunt cei care nu au voie să abordeze aceste subiecte.

  1. Nu are voie să vorbească despre steaguri, ținuturi sau identități nici un politician maghiar care nu a reușit să creeze măcar o mie de locuri de muncă, sa facă un spital sau 10 metri de autostradă. Acești politicieni care nu au făcut nimic notabil pentru maghiari, deși au fost combinați cu mai toate guvernele, trebuie să tacă. Înainte să facă ceva concret pentru maghiarii din Harghita și apoi să vorbească ce vor ei.
  2. Nu au voie să vorbească despre identitatea maghiarilor din Harghita nici politicienii din Ungaria. Ei să vorbească despre binele maghiarilor din Harghita atunci când măcar 5% din investițiile în România a companiilor din Ungaria vor fi în zonele cu populație maghiară. Deocamdată, companiile din Ungaria vin în România ca să facă servicii și să creeze locuri de muncă în special pentru români, nu pentru maghiari.
  3. Nu au voie să vorbească nici pro, nici contra despre Ținutul Secuiesc niciunul dintre politicienii români. Toți politicienii români au fost în cârdășie cu cei maghiari și au lăsat județul Harghita să trăiască în sărăcie și ignoranță. Ne este greață de politicienii romani care vin să cerșească voturi în Harghita.

Am văzut maghiari nemanipulați, ce e drept puțini, dar am văzut, care din propria convingere cred că ar fi bine să existe autonomie și ținut secuiesc. Pentru acești maghiari am tot respectul. Maghiari cu demnitate și coloană vertebrală. Dar îmi vine să vomit când văd câte un nesimțit de politician maghiar care vorbește despre învățământul în limba maghiară dar el își dă copilul la o școală privată românească de top. De asemenea mi se face greață de politicienii maghiari care vorbesc de Ținutul Secuiesc dar își cumpără proprietăți în alte zone din România sau investesc în afaceri din zonele cu populație de etnie română.

Doar cine este ipocrit nu vrea să recunoască faptul că acesta este adevărul și că unii maghiari nu au dreptul să vorbească despre binele maghiarilor. Acesta este adevărul. Prea multă gălăgie, scandal și manipulare în Harghita și prea puține locuri de muncă, șosele, spitale și salarii.

Iosub Robert
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *