Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

CJ Harghita s-a alăturat grevei japoneze inițiată de DGASPC

Rezolvarea situației copiilor și a persoanelor cu dizabilități este prioritară în județul Harghita

Consilierii județeni își exprimă solidaritatea cu angajaţii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita, prin purtarea banderolei albe. La propunerea președintelui Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, în cadrul ședinței extraordinare din data 11 septembrie, consilierii județeni au fost de acord să se alăture grevei japoneze și astfel să atragă atenția guvernului asupra problemelor financiare a direcției generale, care este inacceptabilă.
La nivel național direcțiile de asistență socială și protecția copilului se confruntă cu probleme financiare din cauza creșterii salariilor angajaților, dar fără ca fondul de salarii să fie completată, respectiv bugetul acestor instituții a fost mult redus față de anii anteriori.
Președintele Consiliului Județean Harghita a atras atenția asupra faptului că și acest caz demonstrează că dacă nu se fac auziți și nu-și exprimă nevoile la București ori de câte ori este necesar, situațiile critice și problemele semnalate rămân nerezolvate, referind ca exemplu la măsurile luate în legătură cu intervenția în cazul urșilor periculoși. Borboly Csaba, împreună cu directorul general al instituției, d-nul Elekes Zoltán, în zilele trecute s-au deplasat la București, unde au avut întâlniri cu secretari de stat din cadrul ministerelor competente, însă discuțiile purtate s-au încheiat fără succes, deoarece problema este pasată de la un minister la altul. Din această cauză președintele consiliului județean a cerut alăturarea Consiliului Județean Harghita la greva japoneză, respectiv direcției generale ca acesta să continue demersurile necesare către ministerele de resort. Întreținerea copiilor și a persoanele cu dizabilități este o foarte mare responsabilitate, iar rezolvarea acestei situații fără precedent este prioritatea Consiliului Județean Harghita, a subliniat Borboly Csaba. Consiliului județean a votat pentru alăturarea la această inițiativă și pentru asumarea solidarității, respectiv la propunerea fracțiunii Partidului Civic Maghiar, se va solicita scutirea firmelor de la plata taxelor pe salarii aferente salariaților din aceste grupuri vulnerabile.
La ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita a fost aprobat și modificarea traseelor curselor de transport public, dat fiind faptul că a fost restricționată curculația autovehiculelor de peste 3,5 tone la podul de pe drumul județean DJ137. De asemenea au fost repartizate sume din bugetul local al județului Harghita pentru lucrările de proiectare și execuție pentru podul din Dejuțiu, documentația lucrărilor fiind realizat în proporție 90%. Au fost repartizate și alte sume pentru alte lucrări de reparații de drumuri. A fost aprobată modificarea programului de transport public al județului Harghita, fiind emise noi licențe de trasnport.
Consiliul Județean Harghita a aprobat colaborarea Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copiilor Harghita cu Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi, în vederea realizării și actualizării registrului electronic central privind persoanele cu handicap.
2 comentarii la “CJ Harghita s-a alăturat grevei japoneze inițiată de DGASPC

 1. Kiss Márta

  Totul e corect. Adică ar fi, dacă fondurile ar acoperi toate aceste cheltuieli. ÎNSĂ: şi cel mai prost om stie,că pentru ca poporul să poată repara piduri, înainte trebuie să mănânce. Ce, şi de unde, dacă banii pt.alimente s_au cheltuit pe podul de piatră, care s-a dărâmat.
  A venit apa, şi i-a luat….

  Raspunde
  1. Kiss Márta

   Eu ca persoană, nu cred, că cine are atâta minte,să se urce un scaun atât de înalt, nu ar fi în stare să se comporte corect acolo. Dar piliticienii nostrii, de colo sus, nu se mai uită-n jos la popor, cí doar spre ie însusi, ori EVENTUAL spre coleggii de la aceeaşi înălţime. Să nu pice vreo-unul dintre ei, să nu tragă cumva si pe alţii…
   Sărmana ROMÂNIE…..

   Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *