reclamatie

Copiii din Harghita au în meniu cornuri înghețate la școală

cornuriCornurile distribuite în cadrul programului „Laptele și cornul” au fost aduse marți, 10 ianuarie, înghețate la o școală din Harghita, incidentul fiind reclamat de directorul unității de învățământ la Oficiul pentru Protecția Consumatorilor.

Directorul Școlii Gimnaziale din Valea Rece, comuna Lunca de Jos, Racz Arpad, susține că, în cursul zilei de marți, cornurile au fost aduse înghețate, iar cele pentru ziua de luni au fost primite cu întârziere.

Directorul Racz Arpad solicită verificarea situației și luarea măsurilor care se impun pentru remedierea deficiențelor. Acesta a declarat pentru AGERPRES că ar trebui ca produsele din cadrul programului să fie distribuite de firme locale și nu aduse de la sute de kilometri. „Programul acesta nu e bun, în acest fel. Ar trebui să ajungă și în București că nu e bine așa. Noi avem o brutărie foarte bună în Lunca de Jos, distribuie la fiecare magazin pâine și corn și nu vine de la Ploiești cornul. Și să fim sinceri, la minus 30 de grade nici nu are cum să vină neînghețat cornul, dar de la brutăria locală ar putea să vină la școală un corn mai bun.”, a spus directorul Racz Arpad.

În luna decembrie, frunizorul a fost amendat de trei ori, cu suma totală de 40.000 de lei, pentru numeroase deficiențe constatate, cum ar fi cornuri expirate, lipsă la gramaj, pachete de biscuiți cu conținut sfărâmat și cu conținut mai redus.

Întrebat de ce nu a reziliat contractul până acum, președintele CJ Harghita a spus că nu a fost înștiințat de aplicarea amenzilor și că legea prevede că trebuie aplicate cel puțin două amenzi la un lot, astfel încât să se poată renunța la contract.

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a recomandat studierea contractului și tragerea la răspunde a firmei, dacă aceasta nu își respectă obligațiile.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *