Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Din nou scandal pe tema steagurilor

In mod previzibil, a izbucnit din nou scandalul. Care scandal? steaguri ungareClar, scandalul steagurilor. De data aceasta, nu al steagurilor secuiesti, ci al celor ungare. Care, totusi, dupa afirmatiile primarului din Sfantu Gheorghe, nu sunt steagurile Ungariei, ci niste panglici.
Suntem dezorientati. Daca nu sunt decat niste panglici, de ce atata scandal? Pentru ca, parafrazand, putem! Cam asta se vrea descifrarea afirmatiei primarului amintit. Care prin acest raspuns arata mai mult ca oricand ca nimic nu-l diferenteaza de politicienii romani, partenerii sai, care, in pana de inspiratie, ne servesc zilnic cate un scandal, doar-doar nu ne mai uitam cum se goleste buzunarul nostru, chiar daca ne-au fost marite salariile cu 25%, cum cresc preturile ametitor, cum benzina, energia electrica, gazul si toate celelalte s-au scumpit si vor continua la fel tot anul.
Asistam din nou, la o fratietate ascunsa a politicienilor romani si maghiari, cu concursul celor din Ungaria, care inventeaza permanent teme prin care sa fie abatuta atentia populatiei de la grava situatie economica a tarii, de la perspectiva unei noi crize economice precum cea din 2008-2009.
Iar cand nu ai solutii, ce faci? Inventezi un scandal. Si ce tema e mai buna in Romania? Scandalul intre romani si maghiari. Iar steagul este miezul. 15 martie un moment foarte bun.
E o poveste atat de sablonata, care se intampla in fiecare an, incat a devenit plictisitor. Pentru toata lumea. Ce a fost la 10 martie la Targu Mures, prezenta infima a maghiarilor la manifestatie, arata esecul clasei politice maghiare, esecul unui mod de a face politica, bazat exclusiv pe tema romanului care este dusmanul maghiarului. Din nefericire pentru UDMR, PCM si PPMT, maghiarii stiu sa citeasca si sa inteleaga singuri ce se intampla, fara a mai fi mintiti de eternii lor lideri, care i-au adus intr-o capcana din care nu vor sa-i lase sa scape. Pentru ca ar insemna moartea lor politica.
Oricum, UDMR este in moarte clinica, cu doua remorci in stare de degradare avansata – PCM si PPMT, incapabile de opinie politica adevarata, moderna, asa cum asteapta alegatorii lor.
Scandalul steagurilor va trece. Ramane insa o urma care nu face deloc cinste celor care pretind ca ar conduce destinele maghiarilor din Romania. O utopia atent cultivata, sub ochiul atent al Ungariei, care nu ezita sa inflameze spiritele de aici.
Iar acum, fiind campanie electorala in Ungaria este de asteptat ca scandalurile sa evolueze, pentru ca iata, si FIDESZ si Orban Viktor nu sunt altceva decat niste remorci ale lui Putin, personaj interesat sa fie scandal permanent intre romani si maghiari.
Toti acestia au calculate gresit, insa. Romanii si maghiarii s-au mai desteptat, iar razboiul steagurilor si statuilor are tot mai putini adepti. Iar adevarul acestor afirmatii il vom vedea la urmatoarele alegeri, cand UDMR, PCM si PPMT vor vedea in ce capcana au cazut.

opel


Un comentariu la “Din nou scandal pe tema steagurilor

  1. Kovacs peter

    Nincs szerzo. De a tuttit valaki nagyon megmondja. Aki fennhejazva tisztan latja Hr. Megyebol a sztgyo polgarmestert s a sztgyi helyzetet. Kedves ujsagiro:nagyon egyszerusit, semmi sem feher vagy fekete. S a vilag nem negyzet alaku, hanem gombolyu.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *