Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Două incendii – aceeași cauză

În data de 11.01.2017, la ora 1749, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească (grajd cu șură) în comuna Căpâlnița. La faţa locului s-au deplasat două echipaje (10 subofiţeri) din cadrul Detaşamentului de pompieri Odorheiu-Secuiesc, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. La sosirea echipajelor de intervenţie, ardea acoperișul grajdului cu șură, pe o suprafață de aproximativ 150 mp, cu pericol de propagare la casa de locuit și grajdul învecinat. S-au luat măsuri pentru localizarea și stingerea incendiului, precum și pentru îndepărtarea fânului din zona de ardere, în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Vlăhița  și Căpâlnița (20 pompieri civili cu 3 autospeciale de lucru cu apă și spumă), incendiul fiind lichidat la ora 2050. În urma incendiului au ars: circa 150 mp din acoperișul grajdului cu șură și aproximativ 4.000 kg de fân, degradându-se alte 2.000 kg. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de conductor, cablu electric defect sau neizolat corespunzător. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, un cal, 8 oi, precum și bunuri materiale în valoare de aproximativ 180.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 12.100 lei.

În data de 12.01.2017, la ora 0259, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la o autoutilitară, parcată lângă o casă de locuit, din municipiul Toplița, strada Ștefan cel Mare. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de 4 subofiţeri din cadrul Gărzii de intervenție nr. 2 Toplița, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă.

 La sosirea echipajului de intervenţie, ardea autoutilitara, cu pericol de propagare la casa din imediata apropiere. S-au luat măsuri pentru localizarea și stingerea incendiului, acesta fiind lichidat la ora 0330. În urma incendiului a ars autoutilitara, în proporție de 30%. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de conductor, cablu electric defect sau cu izolația deteriorată. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 300.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 5.000 lei.

 

COMPARTIMENTUL  INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *