Elevii din Harghita stau cel mai prost la Limba şi literatura română

0

Articol disponibil în: Română

imgRata de promovare înregistrată de absolvenții care au susținut probele în prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2017 a crescut cu 1,5% după soluționarea contestațiilor: de la 71,4% la 72,9%, potrivit Ministerului Educației Naționale. Totodată, a crescut numărul absolvenților de liceu care au luat examenul cu media 10. Dacă unii contestatari au reușit să obțină note mai mari și să promoveze Bacalaureatul, sunt și situații în care unii candidați au fost declarați respinși după ce anterior reușiseră să treacă examenul.

Procentul de promovare la examenul de Bacalaureat a crescut în Harghita cu peste două procente, după rezolvarea contestațiilor, potrivit datelor furnizate luni de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ).

Înainte de contestații gradul de promovare a fost de 60,48%, iar după rezolvarea contestațiilor acesta a ajuns la 62.63%, creșterea fiind de 2.15%.

În Harghita au fost contestate notele la 762 de lucrări, iar după recorectare a crescut nota în cazul a 438 dintre ele, la 297 de lucrări nota a scăzut iar în 27 de situații a rămas aceeași.

Cele mai multe contestații au fost depuse la Limba și literatura română, fiind solicitată recorectarea a 333 de lucrări. În urma rezolvării contestațiilor, 158 de note au crescut, 162 au scăzut și în cazul a 13 lucrări nota a rămas neschimbată.

În Harghita, cel mai bun rezultat a fost obținut, la fel ca anul trecut, de Colegiul Național „Marton Aron” din Miercurea Ciuc, unde procentul de promovare a fost de 97.75%.

Două eleve din județ, de la Liceul Teoretic ”OC Tăslăuanu” din Toplița au obținut media generală 10.

Un singur liceu, respectiv ”Zeyk Domokos” din Cristuru Secuiesc, unde au fost doar șase candidați, a avut procent de promovare zero la examenul de bacalaureat.

Agerpres

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy