Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Expoziția de artă contemporană la Consiliul Județean Harghita

La sediul Galeriei de Artă a consiliului Județean, în data de 28 iunie, de la ora 18,00 a avut loc vernisarea expoziției Grupului Lakóca. 

Vârful Lakóca este cel mai înalt vârf din zona Trei Scaune, iar de la cei 1777 metri se poate privi în toate direcțiile din zare. Asemenea acestuia, artiștii care fac parte din grup se doresc a fi un punct de sprijin pentru tinerii artiști, chiar și pentru cei experimentați, oferindu-le posibilitatea de exprimare liberă.
Grupul de artiști dorește să readucă în prim plan activitatea transilvanismului lui Kós Károly, reînsuflețirea activității acestuia dat fiind faptul că în perioada comunismului la ordinul organelor centrale, spiritul și modul de gândire specific au dispărut. După evenimentele din 1989, schimbările au început să apară, la nivelul comunităților locale viața culturală și-a reluat cursul. Grupul Lakóca încearcă, prin lucrările sale să se alăture curentului transilvanismului.

Potrivit hargitanepe.eu creatorii au creat și și-au prezentat lucrările publicului în spiritul originii, sursei și inspirației. Evenimentul a debutat cu performanța lui Péter Madaras.

Creatorul grupului Lakóca a trezit interesul celor prezenți cu un craniu creat din boabe de porumb, grâu și fecale de urs. În timpul demonstrației s-a deplasat cu spatele, a spart craniul și s-a închinat în fața boabelor de grâu și porumb împrăștiate. Pentru ca toată lumea să înțeleagă, a spus că a mers înapoi în timp și și-a exprimat respectul față de moștenirea sădită de strămoși, și pe care ne-au lăsat-o.

Istoricul de arte Varga Fruzsina, a prezentat activitatea grupului de creație, care poartă numele muntelui Lakóca din Trei Scaune. A subliniat: arta contemporană are o deosebită importanță în prezentarea unor genuri diferite, unice. Lucrarea este unică, abstractă și ușor de înțeles. Puteți vedea, printre altele, picturi, grafică, sculpturi. Expoziția așteaptă vizitatori până pe 11 iulie.

Foto: Michael Joseph
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *