Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Expoziția personală a sculptorului Hosszú Zoltán, găzduită de Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita

În data de 24 mai, joi, de la ora 18,00 va avea loc la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita expoziția personală a sculptorului Hosszú Zoltán. Expoziția va fi vernisată de graficianul Dimény András, va colabora Filip Zsombor, la chitară clasică.

expo„Rolul artei este – și aici nu mă refer strict la arta plastică – acela de a ne scoate din rutina și monotonia cenușie a cotidianului, să ne sloboadă din robia constrângerilor lumii fizice, a nevoilor biologice și a aparențelor de ordin social și să ne transforme într-adevăr în ființe libere și conștiente, chiar dacă numai pentru o fracțiune de secundă, să cunoaștem fericirea în timp ce ne dăruiește o licărire a unei alte dimensiuni a realității. Creația plastică nu este un lucru pur obiectual creat de cineva ca să fie expus, supus scrutinului și interpretării publice libere. Creația este întotdeauna vie. Este asemenea unui dialog efervescent. Dialog între creator și materie, materie și formă, formă și spațiu, spațiu și lumină, realitatea percepută și realitate trăită, creație și public și șirul ar putea continua până la nesfârșit. Acest dialog este calea, drumul comun și șerpuit al artei, libertății, conștiinței și a fericirii”, afirmă Hosszú Zoltán.

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *