Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Extremiștii maghiari țopăie într-un picior din cauza tupeului de care dau dovadă autoritățile publice locale din Miercurea Ciuc

Până și extremiștii maghiari râd înfundat de îndrăzneala de care au dat dovadă autoritățile locale din Miercurea Ciuc, când au ales să plaseze un indicator de orientare înscripționat doar în limba maghiară.

O postare pe facebook, însoțită de poza exemplificatoare, atrage atenția asupra sfidării de care au parte românii în propria lor țară din partea unei minorități, care ar trebui să fie recunoscătoare pentru traiul liniștit de pe pământul românesc.

Miercurea Ciuc a devenit Csíkszereda În timp ce tribunalul din Cluj a anulat hotărârea anterioară, care obliga primăria Cluj să amplaseze plăci bilingve – un oraș mic în secuime își întâmpină vizitatorii cu placă inscripționată doar pe ungurește. În Csíkszereda conducerea orașului a hotărât: trebuie stopată falsificarea istoriei și trebuie restaurat numele orașului de dinainte de 1558. Astfel, în mod unic în Ardeal, pe plăcuța orașului figurează exclusiv denumirea istorică folosită înainte de Trianon. Mulțumim Csíkszereda!

Pe bună dreptate, pe poză scrie : Unde este inscripția românească?

 

opel


Un comentariu la “Extremiștii maghiari țopăie într-un picior din cauza tupeului de care dau dovadă autoritățile publice locale din Miercurea Ciuc

  1. Marian Ioan

    Sunt din Ungaria.Si vreau sa spun ca atat de multa inversunare impotriva romanilor nu intalnesti aici,asa cum vad ca se intampla in zona secuimii din Romania. Am locuit ani de zile in Ghimes,am lucrat in aceeasi unitate cu personal majoritar maghiar dar nu am simtit nici-odata,cum nu simt nici aici sentimentul ca as fi dusmanul ungurimii.Consider ca autoritatile dambovitene au acordat intotdeauna o prea putina atentie acelei zone si din aceasta cauza antiromanismul s-a dezvoltat si a luat amploare.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *