Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Femei în lumea bărbaților! Povești reușite de viață

Femei în lumea bărbaților!  Farmecul fiecărei femei răzbate dincolo de orice uniformă, prin zâmbet și atitudine.

28685345_990936127727006_881560192845960216_n

Carmen Vasiliu, singura „pată de culoare” feminină a Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, este subofițer operativ principal și radiotelefonist la această subunitate, de aproape doi ani.

„Sunt un simplu om, cu visuri mărețe, cred eu… Mulți doar îmi zâmbeau când le povesteam de visul meu de a deveni pompier. Acest vis s-a dărâmat după ce am aflat că, la școlile de pompieri, nu pot candida fete. Totuşi, șansa mi-a bătut la ușă, iar eu am deschis-o și așa am devenit pompier din data de 15 decembrie 2016, la Detaşamentul Odorheiu Secuiesc. Din băncile școlii, am trecut direct într-o lume, pe care mulți o consideră a bărbaților. Am avut parte și de sprijin, dar și de dificultăți, provocări, care însă m-au ajutat să devin mai independentă. Consider că a fi pompier este o vocație, aceștia fiind oamenii care iubesc ceea ce fac. Ori de câte ori voi avea șansa de a face un pas în această carieră, nu voi ezita!”

 

28685044_990909181063034_4540509063369151225_nStan-Pop Daniela, singura femeie paramedic SMURD din județul nostru, și-a început cariera militară la ISU „Oltul” Harghita, la vârsta de 19 ani, în urmă cu 19 ani, la Compartimentul Financiar, apoi Serviciul Logistic, iar din anul 2010 este paramedic la Garda de Intervenție nr. 2 Toplița, o dată cu operaționalizarea SMURD.

„Întotdeauna mi-am dorit să ajut oamenii. Prima mea intervenție ca paramedic a fost la un pacient în vârstă de 54 de ani, din municipiul Toplița, care prezenta o dispnee. În ultimii 8 ani, am participat la numeroase intervenții și m-am bucurat că am putut să le acord persoanelor în cauză primul ajutor. De fapt, în asta constă meseria de paramedic. Într-un echipaj contează foarte mult colaborarea și înțelegerea. Colegii mei sunt niște camarazi excepționali și le mulțumesc pentru sprijinul pe care mi-l acordă. Echipa contează foarte mult…
Fiind singura femeie din cadrul echipajelor SMURD nu a fost așa ușor, dar nici imposibil a lucra într-o lume predominant masculină. Am avut ambiție și am fost încurajată moral de tatăl și de soțul meu, cărora le mulțumesc. Provin dintr-o familie de pompieri, sunt căsătorită cu un pompier, am o fetiță de 16 ani și sper să devină tot pompier sau paramedic”.

 

Doamnelor, redacția Ziar Harghita, vă urează un sincer La mulți ani!

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *