Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

„Femeile din Ținutul Căciularilor cos ie” — șezătoarea românilor din Covasna și Harghita

immart2Ca destinaţie de weekend, AGERPRES recomandă un eveniment autentic românesc dedicat românilor. Sâmbătă, 10 iunie, începând cu ora 13.15, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, în parteneriat cu Asociația „Calea Neamului” și Episcopia Covasnei și Harghitei, organizează, în gospodăria Berbești, județul Maramureș, evenimentul „Femeile din Ținutul Căciularilor cos ie” — șezătoarea românilor din Covasna și Harghita.

Potrivit http://muzeul-satului.ro, manifestarea are ca scop promovarea și conservarea valorilor tradiționale și creștine ale poporului român, printr-o serie de activități specifice, cum ar fi: croirea și coaserea de ii și cămăși tradiționale, țesut, împletit, torsul lânii, pictură de icoane pe sticlă, promovarea produselor culinare tradiționale, a dansurilor populare, a poeziei și a cântecului popular și religios.

O sută cincizeci de români din Zăbala, Mărtănuș, Brețcu, Ojdula, Zagon, Târgu Secuiesc, Voinești Covasna, Sfântu Gheorghe, Brașov, Livezi, Miercurea Ciuc vor aduce cu ei muzica și dansurile populare, obiceiurile, meșteșugurile și bucatele tradiționale specifice.

Printre cei care vor susține programul artistic se numără formațiile de cântece și dansuri populare „Junii Covăsneni” și „Crăișorii Iancului” din Voinești — Covasna, ansamblurile de dansuri populare „Florile Zagonului” și „Voievozii Munților”, din localitățile Zagon și Vâlcele, județul Covasna, elevii școlii Gimnaziale din Livezi, județul Harghita, ansamblul de copii „Plaiuri Tulgheșene” din Tulgheș, Harghita, interpreți de muzică populară.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *