Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Fostul primar al municipiului Gheorgheni, Mezei Janos, se preface că este victima serviciilor

În ultima perioadă se încearcă să se inducă ideea că fostul primar al municipiului Gheorgheni, Mezei Janos, ar fi victima serviciilor secrete din România.
În primul rând dacă un serviciu secret Mezei-Janosdin orice țară din lume vrea să însceneze ceva unui om atunci cu siguranță acel om ar fi în pușcărie și nu ar umbla liber pe străzi. Credem că și doi polițiști dacă ar vrea să bage un nevinovat după gratii ar găsi metodele să o facă. Deci pentru oamenii care folosesc creierul ca să gândească cu el e clar că nu este o bătaie între servicii și fostul primar de la Gheorgheni, ci de o încercare jalnică de a impresiona un judecător care sperăm să nu își fi propus să pară că este impresionat.

Pentru a ne convinge mai mult decât este necesar am pus câteva întrebări chiar celui care l-a denunțat pe Mezei Janos, o persoană care a fost prieten bun cu el dar au ajuns să se certe și de aici restul poveștii.

Ați lucrat vreodată sau ați fost colaborator al vreunui serviciu secret din România?

Categoric nu! Nu cunosc și nu am cunoscut niciun agent, nici acoperit, nici descoperit al vreunui serviciu secret. Nici pe „autodeconspiratul” colonel Turcescu nu-l cunosc. Mai mult nici cu colonelul Kelemen Hunor nu am nici un fel de relații, care a fost avansat în grad peste noapte de către fostul ministru al apărării.

Vi s-a sugerat în vreun fel, de către o persoană din servicii sau de un posibil colaborator al serviciilor, să faceți denunțul contra primarului din Gheorgheni sau acest denunț a fost rezultatul în totalitate al conflictului pe care l-ați avut cu el?

Fostul primar al municipiului Gheorgheni a înstrăinat în mod ilegal o suprafață de teren, din capitalul social al firmei, al cărei administrator am fost. Despre acest fapt am informat reprezentanții asociatului majoritar al societății. Cu acordul și cu știința lor, adică al Municipalității Sectorului V. Budapesta, am depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, de acolo dosarul a fost trimis spre soluționare la DNA Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș. Lucrătorii DNA Tg Mureș l-au trimis pe inculpatul Mezei János în judecată, pentru abuz în serviciu, șantaj și instigare la delapidare.

În timpul anchetei penale au fost persoane care să vă sugereze ce să spuneți în fața procurorilor sau judecătorilor?

În faza de urmărire penală de 3 sau de 4 ori am fost audiat în calitate de martor, iar o dată în fața instanței de judecată în calitate de parte vătămată. Nimeni nu m-a influențat în nici un fel, în nici un mod, tot ce am declarat am susținut și cu probe și înscrisuri.

Credeți că este posibil ca fără știința dumneavoastră, prin tehnici de manipulare, serviciile din România să vă fi influențat în vreun fel în demersul dumneavoastră de a-l denunța pe fostul primar de la Gheorgheni?

Nu cunosc metodele serviciilor și sincer nici nu mă preocupă acest subiect. Atât știu că serviciile secrete se ocupă cu treburi serioase gen siguranța națională, terorism etc. Aici în „speța Mezei” vorbim de abuz în serviciu, vorbim de o persoană care m-a șantajat. Deci vorbim de un comportament infracțional de infractor de drept comun. Comportamentul infracțional al fostului primar Mezei János, nu cade în problematica de siguranță națională.

Care este opinia dumneavoastră: în apărarea fostului primar de la Gheorgheni se încearcă să se dea vina pe serviciile de România?

Văd că în ultimul timp a devenit o modă din partea celor trimiși în judecată pentru fapte de corupție că au fost „lucrați” de servicii. Și la ultimul termen de judecată avocatul inculpatului invoca cazuri celebre, cum este dosarul Bombonica, Mazăre sau Bica. Ei vor să elimine din dosar proba înregistrării ambientale. O probă esențială care dovedește fără dubii că fostul primar în data de 17 ianuarie 2015 m-a șantajat. Și poate cu această încercare vrea să se martirizeze în fața opiniei publice, că este „victima” serviciilor secrete. Dar greșește și induce în eroare opinia publică. Înregistrarea a fost efectuată de lucrătorii DNA, cu rezoluția procurorului și cu încuviințarea instanței competente.

Desigur că în Harghita opinia noastră este că lucrurile se judecă altfel, dar dacă în interviul de mai sus denunțătorul spune că a făcut denunțul ”cu acordul și știința” celor din Ungaria ce poate fi mai clar de atât. Așadar dacă nu cumva SRI, SIE, DIE sau ce servicii mai sunt nu au sediu la Budapesta nu prea aveau cum să se implice atât timp cât primul acord pentru denunțarea lui  Mezei a venit din Ungaria.

Nu putem încheia fără să observăm cum serviciile din România nu au nicio reacție publică când un inculpat acuză că serviciile sunt vinovate. Un purtător de cuvânt să iasă să dezmintă, un comunicat de presă să lămurească situația, ceva, orice în apărarea lor… nimic. Au un prost obicei să stea să fie terfeliți de toți infractorii.

La început toți politicienii corupți spuneau că sunt nevinovați, că nu ei, că alții. După aceea au început să dea vina pe procurori care sunt mincinoși. Apoi o bună perioadă au dat vina pe judecătorii care sunt pe mână cu procurorii. Acum dau vina pe servicii. În viitor, oare cine va mai fi vinovat pentru faptele corupților?

Iosub Robert
Un comentariu la “Fostul primar al municipiului Gheorgheni, Mezei Janos, se preface că este victima serviciilor

  1. sajgó imre

    cel foarte bine,ca vinzarea l care a denuntat nu spune adevarul -stie si eut cu ani inainte,ca Mezei sa fii fost ales primarl foarte bine,ca vinzarea terenului respectiv s-a facut cu ani inainte,ca Mezei sa fi fost ales primar

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *