HARGHITA – 10 motive să vizitați un județ fascinant

0

Articol disponibil în: Magyar Română

baile-tusnadO explicatie pe care ne-am putea-o da ar fi ca zona de o rara frumusete, se caracterizeaza printr-un cadru natural variat, o istorie zbuciumata, traditii si obiceiuri stravechi. Sunt cel putin 10 motive care ar putea face orice turist sa viziteze acesta regiune.

Nu ratati binecunoscuta zona turistica Lacul Rosu – Cheile Bicazului, unica in Romania. 
Lacul Rosu (aflat la 30 km de Gheorgheni si 30 km de Bicaz) este cel mai mare lac de baraj natural din Romania. Acesta s-a format in anul 1837 prin alunecarea unei suprafete de teren de pe versantul NE al Muntelui Ucigasul (Ghilcos), alunecare ce a barat cursul raului Bicajel. Farmecul lacului este dat de trunchiurile brazilor de odinioara care strapung oglinda apei lacului si care tulbura imaginea reflectata a muntelui.

Puteti face apoi o drumetie prin Cheile Bicazului, chei formate pe cursul superior al raului Bicaz. De pe soseaua care strabate aceasta zona salbatica, facand legatura intre Transilvania si Moldova, puteti admira privelisti de o rara frumusete. Va vor capta atentia inaltimile izolate, cu pereti abrupti numite local “Pietre”: Piatra Altarului (1121 m alt), despre care se spune ca ar fi fost locul unde dacii liberi isi tineau ceremoniile de cult; Piatra ArsiteiPiatra GloduluiPiatra Singuratica etc. Partea centrala a cheilor numita sugestiv “Gatul iadului “ impresioneaza prin aspectul sau de canion. Regiunea Cheile Bicazului este declarata rezervatie complexa geologica, floristica si faunistica (955 ha), fiind o frecventata zona turistica si principalul loc de practicare a alpinismului.

Daca sunteti motivat de frumusetea locurilor trebuie sa ajungeti si in zona Lacului Sfanta Ana (pe DJ Bixad-Targu Secuiesc, 3 ore de Baile Tusnad). Lacul reprezinta un unicat, fiind singurul lac cantonat intr-un crater vulcanic din Romania si principalul obiectiv turistic pentru cei veniti sa-si petreaca vacanta in statiunile aflate pe cursul superior al Oltului. Impreuna cu zona din jur formeaza o rezervatie complexa, geologica si floristica.

Descoperiti vestigiile istorice reprezentate de unele castele si cetati ce au atras turisti din toate colturile lumii
.Castelul-fortareata Szekely Tamadt (datand din sec XV), vestigiile cetatii Miko din Miercurea-Ciuc (construita in 1621 pe temelia unei fortificatii anterioare), Cetatea medievala de la Odorheiu Secuiesc (secXVI), Ruinele cetatii Both din Gheorghieni, vestigiile cetatii dacice Sangidava de la Toplita.
Un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat este si satul Corund – aflat la cca 39 km de Odorheiu Secuiesc, renumit pentru ceramica sa de culoare alba si albastra, dar si pentru minele de sare. Locuitorii satului Corund practica acest mestesug inca din anul 1700.

Praid este cunoscut pentru sarea exploatata din timpuri stravechi, localitatea detinand unele dintre cele mai mari zacaminte subterane de sare din Romania.

Pentru o cura balneara puteti alege una dintre urmatoarele statiuni balneoclimaterice:
Baile Tusnad, statiune aflata la poalele masivului vulcanic Harghita.

Cei care sunt interesati de turismul citadin pot vizita orasele secuiesti
: Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc.

Impatimitii sporturilor de iarna au la dispozitie partii de ski precum cele de la Harghita Bai si Baile Tusnad, statiuni aflate in plina dezvoltare.

Daca v-am starnit curiozitatea, atunci a meritat aceasta calatorie virtuala menita sa va indrume pasii spre Harghita, o zona fascinanta.

infoturism.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy