Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Harghita: ISJ face apel pentru sprijinirea elevilor care nu au calculator pentru studiul online

Foto cu caracter ilustrativ

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Harghita face un apel la reprezentanţii administraţiilor publice locale, la agenţi economici şi la organizaţiile neguvernamentale pentru sprijinirea elevilor care nu au calculator, laptop sau tabletă, pentru a le folosi la studiul online, potrivit Agerpres.

„În această perioadă a sfintelor sărbători de Paşte, când o parte a populaţiei au sărbătorit deja, iar alţii se pregătesc să sărbătorească, considerăm că este bine să facem şi fapte bune. Ce poate fi mai frumos decât să îţi ajuţi semenii şi să donezi din puţinul pe care îl ai, pentru cei care nu au posibilităţi materiale, să îşi cumpere un calculator, un laptop sau o tabletă pentru a putea participa la cursurile online organizate de şcoli prin implicarea profesorilor. Din aceste motive, am considerat necesar să facem acest apel la oamenii de bine, care doresc şi pot sprijini activitatea elevilor pentru a se putea conecta la aceste aplicaţii online şi a putea să aprofundeze cunoştinţele în această perioadă şi nu numai, fiind convinşi că accesul în mediul online este benefic pentru elevi, mai ales când el este coordonat de cadrele didactice”, se arată într-un comunicat semnat de inspectorul şcolar general adjunct Cristinel Glodeanu.

Acesta a declarat pentru AGERPRES că donaţiile se pot face direct la şcoli, în bani sau în echipamente, atât noi, cât şi utilizate, dar în stare de funcţionare, iar acest sprijin se referă atât la elevii din unităţile de învăţământ, cât şi la cei instituţionalizaţi.

„Ne gândim atât la copii din unităţile de învăţământ, cât şi la cei instituţionalizaţi în diferite centre de plasament, case de copii, unde poate nevoia este mai acută şi ne gândim, de asemenea, la familiile cu mai mulţi copii, care, chiar dacă au un singur calculator sau două, nu le este suficient, în momentul în care fiecare elev îşi primeşte tema, pentru a putea să o facă online sau intră pe platformă la o anumită oră”, a declarat Cristinel Glodeanu pentru AGERPRES.

El a punctat că aceste echipamente le vor fi de folos copiilor şi după ce va trece această perioadă şi le va oferi o şansă în plus pentru acumularea de noi cunoştinţe sau de aprofundare a acestora.

„Considerăm că digitalizarea este benefică indiferent de perioadă, iar aceste echipamente le vor fi de folos copiilor şi după ce va trece această criză, pentru că accesul la informaţie este foarte important şi au, astfel, o şansă în plus. Utilizarea calculatorului de către elevi este paşaportul lor către această lume virtuală, către Uniunea Europeană şi le dă acces nelimitat la informaţii”, a spus inspectorul şcolar general adjunct.

Acesta a adăugat că, pentru transparentizare, numele celor care vor sprijini elevii se vor regăsit pe site-ul ISJ Harghita.

„În semn de mulţumire, am dori să facem publice numele celor care vor sprijini elevii şi implicit unităţile de învăţământ prin publicarea acestora pe site-ul ISJ Harghita, www.isjhr.eduhr.ro. În acest sens, rugăm pe toţi aceşti oameni de bine să ne trimită un email cu donaţia efectuată la adresa contact@isjhr.eduhr.ro, astfel existând şi o transparentizare a acestui sprijin oferit”, a conchis Cristinel Glodeanu.

AGERPRES

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *