Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

A román hatóságok pénzén és cinkosságával történik a magyarországi választások meghamisítása

 

Nemsokára lejárnak a választások Magyarországon, amely ország most Romániára emlékeztet a FSN- Nemzeti Felszabadítási Front idejében, vagyis egy pártállam az államban, amelyik sajtó, pénz és hatalom birtokában azt tesz, amit akar.

Természetesen, mint bármelyik demokratikus országban a világon, Magyarország esetében is érvényes, hogy a magyar állampolgárok szavazhatnak, akkor is, ha egy másik ország területén élnek; ez vonatkozik több ezer romániai magyarra is. A különbség az, hogy a törvény megköveteli, hogy a szavazás a választást szervező ország konzulátusain történjen, esetünkben a csíkszeredai és kolozsvári magyar konzulátuson.

                            

Nos Romániában a hatóságok behunyták a szemüket és a szavazólapokat nem a konzulátusra kell benyújtani, hanem az RMDSZ székházakba kell eljuttatni. Ez olyan, mintha a következő elnökválasztások alkalmával a külföldön élő románok nem a nagykövetségeken szavaznának, hanem abban az országban található PSD pártszékhelyein. Világos csalás, amelyet semelyik, magát demokratikusnak valló ország sem engedett meg magának.

Miért engedik meg a romániai hatóságok egy párt székhelyeinek felhasználását ilyesmire, nehéz megmondani- ugyanis a román állam törvényben utasítja a helyi hatóságokat, hogy tisztességes áron biztosítsanak székházat a politikai pártoknak.

Miért engedik meg a román hatóságok, hogy helyi választott státuszú, közpénzből fizetett személyek közvetlenül beleavatkozzanak egy másik állam választásába- ismét egy nehezen megválaszolható kérdés.

Miért engedik meg a román hatóságok, hogy választási csalás történjen az ország területén egy másik ország rovására- egy olyan kérdés, amit az a kérdés helyettesíthet, hogy léteznek-e még hatóságok Hargita, Kovászna és Maros megyékben; annyira nyilvánvaló, ami fényes nappal történik, hogy arra gyanakodhatunk, vajon nincs-e megegyezés a magyarországiak és a román hatóságok között, akik behunyják a szemüket, úgy téve, mintha nem látnák mi történik.

Ébredj, Románia. Az RMDSZ és a Szociáldemokrata Párt (PSD) közötti összefogás, amelynek következtében a román hatóságok elnézőek egy másik országban történő választásokat befolyásoló tényezővel szemben, „már ország belügyeibe való beavatkozásnak” hívják és komoly szankciókat zúdíthat Romániára.

Magyarországnak magának kell döntenie saját sorsáról, Romániának nem szabad beavatkoznia Magyarország ügyeibe a magyarországi választások meghamisításának Románia területén való megengedésével.

anunt-alegeri

 
Un comentariu la “A román hatóságok pénzén és cinkosságával történik a magyarországi választások meghamisítása

  1. Bucur Laurentiu

    Am avea numai de castigat daca am inceta aceasta vrajba cu ungurii. Mergeti in Ungaria si observati mandria lor nationala, civilizatia si respectul pentru valori. Acolo fiecare metru patrat de pamant este muncit. Japonezii i au caracterizat pe unguri ca fiind cel mai serios popor la munca. In loc sa ne tot invrajbmi cu ungurii mai bine am lua exemplul lor. Avem multe de invatat de la unguri, dar cine sa observe superioritatea administratiei lor? Daca ungurii ar fi administrat Baile Herculane de exemplu, acum numai aceasta statiune ar fi adus bugetului bani cat sa intretina tot parlamentul nostru de smecheri si baiati destepti. Bravo lor, ungurilor, ca stiu ce vor si sunt uniti. Nicolae Balcescu stia el bine ce zicea, dar l-a ascultat cineva? Nu ungurii sunt de vina ca nu stim noi sa ne administram tara. Cine are minte, sa gandeasca. Pentru noi Ungaria este cel mai apropiat exemplu de cum ar trebui sa ne administram treburile tarii. In loc sa ne tot dezgropam mortii, mai bine le-am asterne copiilor nostri un viitor.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.