Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Amerika nagykövete, Hans Klemm, Hargita megyébe érkezik?

klemm

Hargita Megye Tanácsához tartozó források szerint holnap, február 10-én, Hans Klemm amerikai nagykövet Hargita megyéb érkezik. A hír megerősítését szerettük volna kérni, de senki nem erősítette meg a hivatalos látogatást. Sajnos ez egy eléggé nagy problémája a megyei tanácsnak, hogy az elnöktől kezdve senki nem oszt meg közérdekű információkat.

Az amerikai nagykövetről és a látogatását körüllengő titkolózásról lévén szó, jogosan kérdezzük, hogy mi cél vezérli megyénkbe, miért nem nyilatkozik senki a megyei tanácstól a részletekről, mi a nagykövet látogatási programja, stb.

Ezek jóhiszemű kérdések, amelyek ha megválaszolatlanul maradnak, arra engednek következtetni, hogy tavalyhoz hasonlóan, ismét tanúi lehetünk, ahogy a helyi magyar vezetők már kimerülőben levő tarsolyukból előhúzott mindenféle mesével megpróbálják behálózni az amerikai diplomatát. Olyan mesékkel, amelyek semmilyen fontossággal nem bírnak a hétköznapi magyar emberek számára, mint a székelyzászló és hasonlók.

Örömünkre szolgálna, ha azt hallanánk, hogy a megbeszélések fő témája amerikai befektetőket vonzani a megyébe, amelyek segítenék Hargita megyét a fejlődési ranglista utolsó helyéről kimozdulni, munkahelyeket teremteni, jó fizetéseket biztosítani, arra késztetni az embereket, hogy kétszer is meggondolják, mielőtt elhagynák szülőföldjüket egy jobb élet reményében.

Talán helyénvaló lenne a látogatás szervezője részéről, hogy tájékoztasson a nagykövet látogatásának programjáról minket is, és lehetőséget adjon a sajtónak, bármilyen nyelvű is legyen az, kérdéseket feltenni egy sajtókonferencia keretében.

Vagy a megyei tanács ki akarja sajátítani a nagykövetet, hogy aztán valamilyen arculati kampányra felhasználja, ami több kárt okozhat az amerikai diplomatának, mint hasznot? Mindössze a nyári kényelmetlen helyzetet, a botrányt kell felidéznünk, amikor székely zászlót adományoztak a nagykövetnek.

Vagy talán ez az, amit akarnak? Vajon?

I.R.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.