reclamatie

Amerika nagykövete, Hans Klemm, Hargita megyébe érkezik?

klemm

Hargita Megye Tanácsához tartozó források szerint holnap, február 10-én, Hans Klemm amerikai nagykövet Hargita megyéb érkezik. A hír megerősítését szerettük volna kérni, de senki nem erősítette meg a hivatalos látogatást. Sajnos ez egy eléggé nagy problémája a megyei tanácsnak, hogy az elnöktől kezdve senki nem oszt meg közérdekű információkat.

Az amerikai nagykövetről és a látogatását körüllengő titkolózásról lévén szó, jogosan kérdezzük, hogy mi cél vezérli megyénkbe, miért nem nyilatkozik senki a megyei tanácstól a részletekről, mi a nagykövet látogatási programja, stb.

Ezek jóhiszemű kérdések, amelyek ha megválaszolatlanul maradnak, arra engednek következtetni, hogy tavalyhoz hasonlóan, ismét tanúi lehetünk, ahogy a helyi magyar vezetők már kimerülőben levő tarsolyukból előhúzott mindenféle mesével megpróbálják behálózni az amerikai diplomatát. Olyan mesékkel, amelyek semmilyen fontossággal nem bírnak a hétköznapi magyar emberek számára, mint a székelyzászló és hasonlók.

Örömünkre szolgálna, ha azt hallanánk, hogy a megbeszélések fő témája amerikai befektetőket vonzani a megyébe, amelyek segítenék Hargita megyét a fejlődési ranglista utolsó helyéről kimozdulni, munkahelyeket teremteni, jó fizetéseket biztosítani, arra késztetni az embereket, hogy kétszer is meggondolják, mielőtt elhagynák szülőföldjüket egy jobb élet reményében.

Talán helyénvaló lenne a látogatás szervezője részéről, hogy tájékoztasson a nagykövet látogatásának programjáról minket is, és lehetőséget adjon a sajtónak, bármilyen nyelvű is legyen az, kérdéseket feltenni egy sajtókonferencia keretében.

Vagy a megyei tanács ki akarja sajátítani a nagykövetet, hogy aztán valamilyen arculati kampányra felhasználja, ami több kárt okozhat az amerikai diplomatának, mint hasznot? Mindössze a nyári kényelmetlen helyzetet, a botrányt kell felidéznünk, amikor székely zászlót adományoztak a nagykövetnek.

Vagy talán ez az, amit akarnak? Vajon?

I.R.
Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.