Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

„Így született Nagy Magyarország térképe”, magyarázzák egy Hargita megyei iskola magyar tanulóinak

 

Egyik iskolában Székelyudvarhelyen, Hargita megyében, Romániában, 2018-as évben, egy nyilvános iskola igazgatónője Nagy Magyarország térképéről magyaráz a

gyerekeknek, amelyik természetesen magába foglal egy részt Románia területéből is.

Azon túl, hogy ebben az iskolában Románia alkotmányának megsértése történik, az igazgatónő, több más tanerőtől támogatva, bevonja a gyerekeket egy szeparatista politikába, arra bíztatva őket, hogy testükkel kirajzolják a térképet az iskolaudvarán, hogy jól menjen a fejükbe a dolog Nagy Magyarországgal kapcsolatban.

Az első cikk megjelenése után Porsche Éva igazgatónő nagytakarítást végzett facebook fiókjában, letörölt minden alkotmánysértő képet. Íme néhány az eltűntetett képekből.

A román hatóságoknak meg kell érteniük, hogy ilyesmi egyetlen országban sem megengedett. Azoknak pedig, akik gyermekeket használnak fel politikai célokra, legalább a funkciójukkal fizetniük kell.

A romániai magyaroknak meg kell érteniük, hogy manipulálják őket, és semmirekellő emberek, mint amilyen Porsche Éva igazgatónő is, a frontvonalra irányítják őket. Ez a nő, miután látta a sajtó érdeklődését, letörölte az összes Nagy Magyarországos képet a facebook fiókjáról, sőt azokat a képeket is ahol a magyar trikolórral látható. Tehát az első percben megtagadta Nagy Magyarországot, Székelyföldet és mindent, amit addig népszerűsített. Tehát olyasmi mellett kardoskodott, amiben ő sem hitt, mert amikor hiszel valamiben, kitartasz a végsőkig és harcolsz azért, amiben hiszel. Az igazi romániai magyarok hitvallásukért és eszméikért kommunista börtönökben szenvedtek. Azok voltak a romániai magyarok igazi vezérei és véleményformálói. Nem a maiak, akik a magyar gyerekeket és a naiv magyarokat használják fel a botránykeltéshez. Amikor pedig megvan a botrány, azt mondják, nekik ehhez semmi közük, ők jó románok, csakhogy megtarthassák munkahelyüket, vagy megússzanak egy bírságot.

Tiszteletben tartjuk azokat a magyarokat, akik hisznek a Székelyföldben, vagy Nagy Magyarországban. Nem tudjuk viszont tisztelni azokat a magyarokat, akik bujtogatják a többi embert, aztán mikor fel kellene vállalni valamit, akkor hirtelen letörlik a képeket, nem emlékeznek arra, amit mondtak és azt nyilatkozzák, hogy tulajdonképpen nem akartak semmit.

Nézzék csak meg, hogyan fog végződni ez a botrány ebben az iskolában, a tanárok a diákokat fogják hibáztatni és senki nem fogja elmondani, hogy a tanulóknak Nagy Magyarországról vagy Székelyföldről tanított. Néhány kis ember, akinek nincs bátorsága elismerni, hogy szeparatista, és szeretné, ha visszatérne a Nagy Magyarország.

I.R.

 

opel


Un comentariu la “„Így született Nagy Magyarország térképe”, magyarázzák egy Hargita megyei iskola magyar tanulóinak

  1. Dalv

    În lucrarea “Les assassinats”, publicistul american Milton G. Lehrer relata : “Comuna Trăznea a fost ocupată de trupele ungurești la 9 septembrie 1940. Ca și când armata de ocupație ar fi executat un ordin primit, îndată ce satul a fost invadat de soldați, un veritabil potop de foc și sânge s-a abătut asupra lui. Toate armele moderne au fost utilizate pentru a satisface instictele brutale: puști, mitraliere, tunuri, grenade. După ce au fost trase primele salve, soldații au pătruns în case și au asasinat pe oricine găseau în calea lor, incendiind locuințele. Cazul preotului român Traian Costea, care, dupa ce a primit un glonte în cap, a fost tras pe galeria de lemn a presbiteriului – căruia i s-a dat foc și a ars în întregime odată cu cadavrul preotului – este tipic. După încetarea focului de arme, ungurii au pus mâna pe copiii de români și îi aruncau de vii în foc, făcându-i să moară în chinuri groaznice. Jale mare răsuna în tot locul de plânsetele lor”.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.