Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Agresori și agitatori printre oamenii din Tabăra de la Tușnad

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

babaProbabil din disperare că nimeni nu-i mai baga în seamă, unii s-au gândit că la Tușnad să introducă în mulțime agitatori, oameni care să aplaude și care să facă atmosferă. Desigur că organizarea acestor agitatori a fost una foarte penibilă deoarece pentru un om de presă era limpede ce se întâmplă acolo. Un cretin bătea cu o cutie de bere într-un gard de fiecare dată când aplauzele oamenilor erau prea slabe, vreo trei nebuni care stăteau de vorbă între ei, deci nu erau atenți la ce se vorbește dar se opreau și aplaudau vehement și fluierau a bucurie la finalul fiecărui discurs, deci erau puși să facă asta. Mai erau vreo câteva babe absolut proaste care se băgau ca nebunele și aplaudau cu mâinile pe sus special ca să intre în cadrul camerelor de luat vederi și așa mai departe, am identificat foarte mult elemente de instigare sau mai bine zis de animare a mulțimii care nu părea foarte interesată și se vedea clar că mulți au fost aduși și nu au venit de bună voie.

Am identificat în mulțime și pe cei infiltrați de instituțiile romanești, cum ar fi jandarmeria sau poliția, dar și câțiva indivizi de la vreun serviciu ungar la fel de ușor identificabil ca și cei români, semn că erau la fel de ”competenți”.

Până aici nimic ieșit din comun deoarece exact la fel fac și politicienii români care adună oameni doar ca să-i aplaude. Ce ni s-a părut foarte urât și am zis că merită să vadă toată lumea, este partea agresivă a lucrurilor, parte de care nu se vorbește în presa locală.

Vom începe cu o bătrână care la prima vedere părea respectabilă dar, dincolo de manifestările absolut prostești cu aplauze frenetice, nu s-a putut abține și a făcut un gest pentru care dorim ca poliția să o identifice și să o sancționeze. În timpul incidentului cu tânăra care protesta, această bătrână, aparent respectabilă, a lovit-o cu toată puterea ei în cap pe acea tânăra. Acest gest nu trebuie trecut cu vederea și nu ar fi rău ca această bătrână să fie dusă și la un consult psihiatric. Câtă ură trebuie să ai în tine ca să lovești o tânără la o manifestare publică, o tânără care nu ți-a făcut nimic.
Nu am reușit să identificăm din ce organizație e această bătrână, dar lucrăm la acest aspect.

Un alt gest de o ferocitate diabolică este cel fotografa unui tânăr  identificat de colegii din presa din Harghita ca fiind B. Aron, un fotograf din Miercurea Ciuc a cărui soție se pare că s-ar ocupa de relația cu mass-media la Consulatul General al Ungariei la M-Ciuc. Acest tânăr se strecoară prin mulțime, ajunge la tânăra care protesta și o apucă de par, trântind-o la pământ după care dispare în mulțime ca un agent secret care și-a făcut treaba. Surse de încredere suspicionează faptul că acest tânăr făcea poze pentru Consulatul Ungariei dar sperăm să fie doar o speculație pentru că ar fi foarte urât să fie adevărat.
Priviți cum vine acest agresor special pentru a o lovi pe fată după care dispare în mulțime.

Dacă această femeie bătrână și acest tânăr făceau astfel de gesturi în județul învecinat Neamț, ar fi fost bătuți de mulțime indiferent cine erau. Este regretabil să vezi că maghiarii au ajuns să fie așa de dezbinați încât să nu ia apărarea unei fete când aceasta este lovită cu brutalitate.

Acești oameni ”sub acoperire” care aveau grijă să fie o atmosferă ”frumoasă” și aplaudau și scandau iar la nevoie băteau pe oricine, nu aveau în realitate nicio treabă cu Tabăra de la Tușnad. Dimineață ne-am plimbat printre tinerii din aceasta tabără și indivizii aceștia nu erau, ei au apărut odată cu venirea lui Orban și Tokes. Ei au fost aduși de cineva și încă analizăm cele întâmplate deoarece avem cadre și cu cei pe care-i suspectăm că ar fi coordonatorii lor, dar fiind vorba de persoane importante din rândul liderilor maghiari, adunăm întâi dovezile necesare pentru că, dacă e așa, este vorba de acuzații foarte grave îndreptate contra unor nume importante și nu vrem să ne jucăm cu așa ceva.

Iosub Robert
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.