Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Balog Zoltán, magyarországi emberi erőforrások minisztere tanévnyitásra Hargita megyébe érkezik

 

 

Arról értesültünk, hogy Balog Zoltán, magyar emberi erőforrások minisztere tanévnyitásra Hargita megyébe érkezik. A magyar sajtós kollégák szerint a FIDESZ- nek szándékszik kampányolni és a jelen körülmények között, hogy valami rosszat mondjon Romániáról.

Hogy a magyar emberi erőforrások minisztere egy magyar tannyelvű iskola megnyitójára érkezik az nagyon jó dolog. Hogy kritizálja a román államot az is rendben van, mert mindnyájan látjuk mennyire inkompetensek a román állam vezetői, a román és magyar politikusok együttvéve. Mi azonban másvalamit nem értünk.

Milyen motivációval jön a magas rangú magyarországi politikus, hogy a romániai magyaroknak leckét adjon, amikor számos elrendeznivalója lenne otthon Magyarországon is, ahol a tanügyi rendszer olyan amilyen, a mindenki által jól ismert problémákkal, az ország pedig távol áll egy gazdasági paradicsomi állapottól. Ha Balog úrnak nem sikerült a magyarországi magyarok gondjait megoldani, miként oldana meg valamit is a romániai magyarok számára?

Másodszor, a tekintélyes magyarországi miniszternek munkalehetőségeket kellene ajánlania a romániai magyar fiataloknak, mert a Hargita megyei fiatalok csak nagyon rosszul fizető állásokhoz jutnak. Talán ez alkalommal Balog úr megmagyarázza a Hargita megyei magyar szülőknek és gyerekeknek, hogy a magyarországi befektetések 90%-a miért románok lakta vidékeken történik, míg a Hargita megyei magyaroknak nincs munkahelyük.

A mi szemszögünkből ezek a magyar politikusok ugyanolyan hazugok, mint a románok. A nagy román politikusok is a szerencsétlen Moldova Köztársaság-i románoknak ígérgetnek dolgokat, elmondják mennyire rossz az oroszbarát adminisztráció, mindenfélével megtöltik a fejüket a hazafiasság leple alatt. A valóságban azonban a Moldovai Köztársaságba látogató román politikusok csak a moldvai románok szavazatit akarják, akárcsak a magyarországi politikusok a Hargita megyei magyar állampolgársággal is bíró magyarok szavazatait.

Annyira nyilvánvaló minden. A magyar vagy román politikusok határon túli jelenléte csupán szavazatszerzésre szolgál.

Tehát Balog Zoltán, vagy bármely más magyarországi politikus jelenléte Hargita megyében akkor lesz hiteles, amikor a sok beszéd és a román államot támadó kijelentéseken kívül ezer munkahelyet teremtő magyarországi befektetőkkel érkeznek Hargita megyébe. Addig is gondolom mindenki előtt világos, hogy ez csupán egy olcsó cirkusz, amelyre egyre kevesebb néző kíváncsi, ugyanis a magyarok és románok már nem olyan ostobák, mint azt a politikusok gondolnák.

I.R.
Un comentariu la “Balog Zoltán, magyarországi emberi erőforrások minisztere tanévnyitásra Hargita megyébe érkezik

  1. Sebők Mihály

    Kedves I. R. avagy mindegy, hogy minek hívnak, mert írtál ide nekünk egy meggondolatlan rosszindulatú véleményt, amellyel nem fogsz nagy sikert aratni! Ha Magyarországtól elfogadjuk azt a nem kevés segítséget amelyet anyagiakban és politikai támogatásokban is nyújt, akkor becsületbeli kötelességünk, hogy örömmel és barátsággal fogadjuk őket és meghallgassuk tanácsaikat! Rossz kutya az, amelyik a kenyeret nyújtó kézbe mar bele!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.