Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Készen állnak a Hargita megyei iskolák az új tanévkezdésre

 

 

Egészségügyi és tűzvédelmi engedély, illetve a javítási munkálatok befejezettsége szempontjából az ország legtöbb iskolája és óvodája készen áll a gyerekek fogadására. Mégis, főleg faluhelyen, vannak olyan helyzetek, ahol a gyerekeknek nem megfelelő mosdókkal, folyó víz hiányában kell elkezdeniük a tanévet. Nagy a hiányosság iskolai kabinetek szempontjából is, vannak megyék, ahol egyetlen iskolában sincs egyetlen kabinet sem.

A Hargita megyei iskolák 90%-a, 516-ból 465 oktatási intézmény rendelkezik egészségügyi működési engedéllyel, tájékoztat Adrian Panescu, a prefektusi hivatal szóvivője. Az engedélyek kiváltásának legfőbb gátló tényezői a folyó víz, a megfelelő mosdók hiánya, illetve néhány olyan eset is van, ahol az engedélyek beszerzésének különböző fázisaiban található az iskola.

A polgármesteri hivatalok által közölt adatokból kiderül, hogy a városi iskolák esetében jelenleg nincsenek gondok a tisztasággal, a bekerítéssel, az épületek és környékük kivilágításával, a biztonsági rendszerekkel és a biztonsági személyzettel. Fűtőanyag gondokat sem jeleztek egy iskolától sem.

Adrian Panescu elmondta, hogy vidéken nagy százalékban megtörtént a takarítási folyamat, a munkálatokat az iskolakezdésig befejezik, itt sem jeleztek világítási, bekerítési vagy biztonsági problémákat. A téli fűtőanyaggal kapcsolatban vannak iskolák, ahol nincs elegendő fűtőanyag a teljes téli időszakra, de a 2017-es évre elegendő a fűtőanyag mennyisége.

Még 126 oktatási intézménynek tűzvédelmi engedélyre van szüksége, 60 intézmény már rendelkezik ezzel az engedéllyel.

A Hargita megyei prefektúra szóvivője arról biztosított, hogy a megye egyetlen iskolája sincs olyan helyzetben, hogy ne kezdődhetne meg a tanév szeptember 11-én.

Agerpres

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.