Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Kinek szabad beszélnie Hargita megyében a Székelyföldről, autonómiáról vagy a magyar nyelvről

 

Egyre több inkompetens, hazug és orcátlan személy beszél a Hargita megyei magyarok nevében gondolva, hogy valaki meghallgatja őket. Ezért döntöttünk úgy, hogy elmondjuk, ki beszélhet a Hargita megyei magyarok identitásáról.

  1. Zászlókról, területekről, anyanyelvről, és amiről ők akarnak, azok a magyarok beszélhetnek, akik Hargita megyében dolgoznak, és adóikat itt fizetik; azokat az adókat és illetékeket, amelyekből a politikusokat és a szociálisan támogatott egyéneket fizetik, akik jobban tennék, ha reggel felkelnének és elmennének dolgozni.
  2. A Hargita megyei magyarok identitásáról beszélhetnek azok a nem kormányközeli és egyéb szervezetek, amelyek nem közpénzből élnek, még a szélsőségesek is.
  3. Zászlókról területekről vagy magyar identitásról azok a magyar nyugdíjasok beszélhetnek, akik egy élet munkájával építettek fel mindent, ami Hargita megyében látható.

Ennyi. Ezek azok a magyarok, akiknek szabad beszélniük, azt mondhatnak, amit akarnak, olyan autonómiát, területeket és zászlókat kérhetnek, amit akarnak. Most lássuk, kik azok, akiknek nem szabad a témához szólniuk.

  1. Nem beszélhet zászlókról, területekről, vagy identitásról egyetlen politikus sem, akinek nem sikerült legalább ezer munkahelyet teremtenie, egy kórházat létrehoznia, vagy 10 méter autópályát megépítenie. Ezeknek a politikusok, akik semmi számottevőt nem tettek a magyarokért, bár majdnem minden kormánnyal kombinálódtak, hallgatniuk kell. Először tegyenek valami konkrét dolgot a Hargita megyei magyarokért, azután beszéljenek, amiről akarnak.
  2. A magyarországi politikusok sem jogosultak beszélni a Hargita megyei magyarok identitásáról. Ők akkor beszéljenek a Hargita megyei magyarok érdekében, amikor a magyarországi cégek romániai befektetéseinek legalább 5%-a a magyarok lakta területeken történik. Egyelőre azonban a magyarországi cégek a románoknak teremtenek munkahelyeket és nyújtanak szolgáltatásokat, nem a magyaroknak.
  3. Nem beszélhet a Székelyföld mellett, sem ellen, egyetlen román politikus sem. Mindnyájan kéz a kézben a magyar politikusokkal együtt hagyták Hargita megyét szegénységbe és tudatlanságba süllyedni. Hányingerünk van a Hargita megyében szavazatokat kolduló román politikusoktól.

Igaz kis számban, de láttunk olyan magyarokat, akik személyes meggyőződésből, és nem manipulálás hatására, úgy gondolják, hogy jó lenne az autonómia székelyföldön. Minden tiszteletem ezeké a magyaroké. Gerinces, méltósággal rendelkező magyarok. De hányingerem van, amikor látok egy-egy orcátlan magyar politikust, aki a magyar nyelvű oktatásról beszél, de ő a gyermekét egy felkapott román nyelvű magániskolába íratja. Azoktól a magyar politikusoktól is hányingerem van, akik Székelyföldről beszélnek, de ők Románia más, románok lakta területein vásárolnak tulajdont maguknak, vagy fektetnek különböző vállalkozásokba.

Csak a képmutatók nem ismerik el az igazságot és azt, hogy bizonyos embereknek nincs joguk megszólalni a magyarok érdekében. Ez az igazság. Túl sok a zaj, a botrány és manipuláció Hargita megyében és túl kevés a munkahely, az út, a kórház és a fizetés.

 

Iosub Robert
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.