Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Hargita megye Tanácsa csatlakozott a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság által kezdeményezett japán sztrájkhoz

 

Fehér karszalag viselésével fejezi ki szolidaritását alintézményével, a Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Igazgatósággal Hargita Megye Tanácsának döntéshozó testülete. A tanácsosok Borboly Csaba megyeelnök felkérésére elvi határozatot fogadtak el arról a szeptember 11-i rendkívüli ülésükön, hogy csatlakoznak a japán sztrájkhoz, és így is felhívják a kormány figyelmét az igazgatóság anyagi problémáira.

A gyermekvédelmi igazgatóságok országos szinten anyagi problémával küzdenek amiatt, hogy az alkalmazottak bérét megemelték, de a fizetésalapot nem növelte a kormány, illetve költségvetésük csökkent a tavalyhoz képest.

Hargita Megye Tanácsának elnöke felhívta a figyelmet, hogy ez az eset is azt mutatja, amennyiben nem hallatjuk hangunkat és nem közöljük szükségeinket Bukarestben valahányszor erre szükség van, a kritikus helyzetek és problémák változatlanul megoldás nélkül maradnak, példaként a veszélyes medvék kilövéséről hozott intézkedést hozva fel. A megyeelnök az igazgatóság vezetőjével, Elekes Zoltánnal az elmúlt napokban megkeresték az illetékes minisztériumokat, de mindenki másra hárítja a probléma okát és annak megoldását. Ezért kérte Borboly Csaba a testületet a japán sztrájkhoz való csatlakozásra, és az igazgatóságot, hogy ezután is fáradhatatlanul jelezzék kérésüket az illetékes minisztériumoknak. A gyermekek és a hátrányos helyzetűek ellátása komoly felelősség, jelenleg Hargita Megye Tanácsának prioritása a helyzet megoldása, hangsúlyozta Borboly Csaba. A döntéshozó testület csatlakozott a megyeelnök álláspontjához és egyetértettek a szolidaritásvállalással, illetve az MPP-frakció javaslatára kiegészítették azzal a követeléssel, hogy továbbra se kelljen adózniuk a munkaadóknak a mozgássérült személyek után.

Megszavazta a tanács testülete a 3,5 tonnánál nagyobb gépjárművek és buszok elterelését a 137-es megyei útról, hogy azok ne használják a décsfalvi hidat, amely megrongálódása miatt veszélyes lehet a nehéz rakományok szállítása esetén. A javításra vonatkozó dokumentáció kilencven százalékban elkészült, a munkálatra Hargita megye helyi költségvetéséből utalnak ki pénzt. További pénzösszegeket utaltak ki egyéb útjavításokra. Jóváhagyták Hargita megye közszállítási programjának módosítására vonatkozó javaslatokat, új szállítási engedélyeket bocsátottak ki.

Hargita Megye Tanácsa jóváhagyta a Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Igazgatóság és a mozgáskorlátozottak országos egyesülete együttműködésére nézve, a fogyatékkal élő személyek központi elektronikus nyilvántartó rendszerének létrehozásáról és aktualizálásáról.

 
2 comentarii la “Hargita megye Tanácsa csatlakozott a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság által kezdeményezett japán sztrájkhoz

 1. Kiss Márta

  Totul e corect. Adică ar fi, dacă fondurile ar acoperi toate aceste cheltuieli. ÎNSĂ: şi cel mai prost om stie,că pentru ca poporul să poată repara piduri, înainte trebuie să mănânce. Ce, şi de unde, dacă banii pt.alimente s_au cheltuit pe podul de piatră, care s-a dărâmat.
  A venit apa, şi i-a luat….

  Válasz
  1. Kiss Márta

   Eu ca persoană, nu cred, că cine are atâta minte,să se urce un scaun atât de înalt, nu ar fi în stare să se comporte corect acolo. Dar piliticienii nostrii, de colo sus, nu se mai uită-n jos la popor, cí doar spre ie însusi, ori EVENTUAL spre coleggii de la aceeaşi înălţime. Să nu pice vreo-unul dintre ei, să nu tragă cumva si pe alţii…
   Sărmana ROMÂNIE…..

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.