Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

A Rubik kocka 44 éves! Ki volt a feltalálója és ki az a kis géniusz, aki néhány másodperc alatt kirakja

 

A Rubik-kocka egy háromdimenziós mechanikus logikai játék, amit 1974-ben talált fel ifjabb Rubik Ernő.

istoria-impresionanta-din-spatele-c-2005102434

A feltalálója által „bűvöskockának” nevezett játékot 1980-ban az Ideal Toys társaság „Rubik kocka” névre keresztelte. A németországi Az év játéka versenyen elnyerte a „Legjobb logikai játék” díjat. 2005-ig eladott 300.000.000 példánnyal a világ legjobban eladott játéka.

1984 után a kocka népszerűsége folyamatosan csökkent egészen 2003-ig. Az internet elterjedésével egyidejűleg megjelentek a nyilvános megoldási módszerek, oldalak és közösségek, amelyek újra ennek a hobbynak hódoltak. Így jelent meg a World Cube Association (A Rubik-kocka Világszövetség), amely az összes ilyen versenyt szabályozza.

***

A gyermek memóriája hihetetlen lehet. Az a tény, hogy Emily, egy mindössze 3 éves kislány, emlékszik a Rubik kocka megoldásának minden lépésére, valami rendkívüli. Annál lenyűgözőbb, hogy a videóban Emily Gittemeiernek sikerül másodszor kirakni a kockát, pár perc alatt. A kislány a testvérétől tanulta kirakni a kockát, aki számtalanszor gyakorolta a követendő lépéseket. A kislány egy valóságos zseni.

Forrás: wikipedia.org; livebiz.ro

opel


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.