Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hatalmas bomba készül felrobbanni: a magyarországi választások hamisítása Romániában kezdődik

 

 

Egy hatalmas bomba készül felrobbanni: a magyarországi választások hamisítása Romániában kezdődik.

Ami Romániában történik, a hatóságok megengedő tekintete vagy behunyt szeme előtt, az minden elképzelést felülmúl. A magyar parlamenti választások március 8-án elkezdődtek. De nem a szomszédos országban, hanem Romániában. A szavazás hazánkban egy hónappal a magyarországi, április 8-án sorra kerülő, választások időpontja előtt kezdődött. Semmi baj ezzel, bár ez a megközelítés megkérdőjelezhető, de ha a szomszédos ország törvényhozói így döntöttek, ám legyen.

De ez alatt a hónap alatt óriási választási csalás történt a magyarországi uralkodó párt, az Orbán Viktor vezette FIDESZ javára. A magyar miniszterelnök már időben személyre szóló levelet küldött minden romániai magyarnak, amelyben arra kéri őket, hogy a folytonosságra szavazzanak. Vagyis szavazzanak a FIDESZ-re. Arra sürgette a magyar állampolgársággal rendelkezőket, hogy regisztráljanak a szavazás érdekében. Sokan megtették.

És azok, akik megtették postai úton megkapták a szavazólapot tartalmazó borítékot. És innentől kezd érdekessé válni a dolog.

A magyar állampolgárok, köztük a kettős állampolgársággal rendelkező romániai magyarok is, a magyarországi választási törvény értelmében csak Magyarország konzulátusain vagy nagykövetségén szavazhatnak bárhol a világon. A romániai törvények is nagyon világosan mondják, hogy a szavazat leadása csak a konzulátuson vagy nagykövetségen történhet.

Romániában azonban sem a magyar, sem a román jogszabályok nincsenek betartva.

A FIDESZ létrehozta az EMNP ernyője alatt működő ún. demokráciaközpontok hálózatát, amelyeket az utóbbi időben finanszírozott. Az EMNP-t még nem rég Tőkés László vezette, de Orbán Viktor félreállította, mert nem teljesítette a parancsokat.

A romániai magyarokat arra bíztatják, hogy ezekbe a központokba vigyék a szavazólapjaikat, innen pedig eljuttatják azokat Magyarországra. Csak senki nem garantálja a magyar szavazónak, hogy szavazata úgy jut el Magyarországra, ahogy ő leadta. Ezek a központok nem rendelkeznek jogi minőséggel a szavazás biztosítására. Nincs biztosítva a szavazás titkossága. Azt kérik a magyar embertől, hogy hagyja ott a szavazatát, anélkül, hogy minimális bizonylatot kapna, hogy átvették a szavazólapot. Ráadásul ragaszkodnak ahhoz, hogy a szavazat ott maradjon, és ne menjen a polgár a konzulátusra.

Ily módon minden átadott szavazólapot gyorsan kicserélhetnek egy, a központokat finanszírozók, azaz a FIDESZ javára. Ez magyarázza a Romániában leadott korábbi szavazatok 99%-os arányát a FIDESZ javára.

Óriási a választási csalás, a miről senki nem tud semmit. A magyarországi ellenzék sem tud semmit, ellenkező esetben reagált volna. Hacsak nem adta meg ő is magát, mint a romániai ellenzék.

Ami ebből a szempontból történik, az nagyon súlyos. És még súlyosabb, hogy egyetlen romániai hatóság sem foglal állást ezekkel a dolgokkal szemben. Úgy tűnik az autoritás megszűnt Romániában.

Halló, Külügyminisztérium? Mit csinál, miniszter úr? Felébredne álmából?

Még visszatérünk a témára, mert túl izgalmas és túl orcátlanul történnek a dolgok az orrunk előtt. És túl ostobának néznek minket, magyarokat és románokat, azok, akik ezt az egészet kitervelték, hogy a szavazatot, ami a demokrácia esszenciája, megsemmisítik olyan emberek, akik a hatalom betegei, és akik a népük Messiásának képzelik magukat.

D.E.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.