Search
péntek 24 november 2017
 • :
 • :
reclamatie

Az Európai Unió luxemburgi törvényszéke elutasította a nemzeti kisebbségi „régió” fogalmát

Az Európai Unió luxemburgi bíróságának május 10- ei ítélete szerint az Európai Bizottság jogosan utasította el Izsák Árpád Balázs (az SZNT elnöke) által 2013 július 25-én elindított polgári kezdeményezés bejegyzését. „A regionális kultúrák megőrzésének és a régiók egyenlőségének kohéziós politikája” című kezdeményezés tulajdonképpen olyan koncepciók meghonosítására tett próbálkozás, amely etnikai alapú önrendelkező területek létrejöttét alapozná meg.

2013 július 27- én Izsák Árpád Balázs és Dabis Attila megtámadták az Európai Bizottság elsőfokú ítéletét, a fellebbezést T- 529/13 számmal iktatták.

Az uniós bíróság ítéletében kifejtette, hogy nem vehető nyilvántartásba az olyan európai polgári kezdeményezésre irányuló javaslat, amely a nemzeti kisebbségek által lakott földrajzi területek, régiók fejlődésének előmozdítására irányul. Ugyanis – mint indoklásában rámutatott – a régió fogalmát a tagállamokban fennálló politikai, közigazgatási és intézményi helyzetet tiszteletben tartva kell meghatározni.uniunea-europeana

A törvényszék arra is rámutat, hogy ezen régiók sajátos etnikai, kulturális, vallási vagy nyelvi jellemzőinek fennmaradása nem olyan cél, amely igazolhatná az unió kohéziós politikája keretében valamely jogi aktusnak az elfogadását. Az ilyen politika ugyanis az unió egésze harmonikus fejlődésének előmozdítására, és különösen az egyes régióit sújtó súlyos és állandó demográfiai hátrányok csökkentésére irányul. A törvényszék nem látta bizonyítottnak, hogy hátrányuk származna a környezetüktől etnikai, nyelvi, kulturális vagy vallási alapon különböző régióknak a különbözőségből.

A Törvényszék döntése (kattintson ide közleményért) újból azok vereségét bizonyította, akik az élet természetes folyását és európai irányú fejlődését ellenzik, amely fejlődést az integrálódás, multikulturalizmus jellemez és semmiképpen sem a különválás és az önként vállalt elszigetelődés. Ez utóbbiakat szeretnék a szóban forgó indítvány kezdeményezői elhitetni a romániai magyarsággal, hogy jó számukra. Habár európainak kiáltják ki magukat, újból bebizonyosodott róluk, mennyire elrugaszkodottak az európai valóságtól és ezzel egyidejűleg a magyar közösség törekvéseitől is, amely törekvések megegyeznek bármely európai polgár törekvéseivel: jólét, anyagi biztonság, hozzáférés a minőségi egészségügyi ellátáshoz, stb. Minden magyar vezető számára jelzésértékűvé kell válnia a történteknek, hogy megváltozzon a gondolkodásmódjuk és a polgárok szükségeihez szabott, életképes tervekkel és megoldásokkal álljanak a választóközönség elé.

tribunal-european-1tribunal-european-2
7 comentarii la “Az Európai Unió luxemburgi törvényszéke elutasította a nemzeti kisebbségi „régió” fogalmát

 1. eniko kato

  Az EU attol fel, hogy ha egy kisebbsegnek teruleti vagy kulturalis autonomiat biztosit, precedenst teremt es elindul a lavina,amit nem lehet megallitani. Pedig ez fog tortenni, remelem,minel hamarabb.

  Válasz
 2. Ion

  Attila Dabis és Balázs Árpád-Izsák s-au dovedit a fi TRADATORI DE TARA prin actiunile lor si lejer pot fi expulzati . Aviz amatorilor de AUTONOMIE sa nu va expire instantaneeu flotantul pe ROMANIA :) .

  Válasz
  1. VLAD TEPUSA

   No ho ma tu esti de la evidenta populatiei?
   Dora n-o cerut decat niste euroi ,ca pe cei
   Alocati romaniei ii luati tot voi oligarhia rapace
   Si nesatula
   Lipsa de etica in alocarea fondurilor ue
   ne-a facut pe toti romanii saraci,
   Voi oricum va luati lei din bugetul de stat fara
   Acordul nimanui
   Ave-ti si slanina si cutitu faceti parte pt toti asa frateste
   Caltfel vine VLAD la voi.

   Válasz

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.