Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

A magyar szélsőségesek fél lábon ugrálnak, látva a csíkszeredai városvezetés szemtelenségét

 

 

Még a magyar szélsőségesek is kuncognak, annak a merészségnek a láttán, amellyel a csíkszeredai városvezetés csak magyar nyelven feliratozott helységnévtábla kifüggesztése mellett döntött.

Egy facebook bejegyzés, példaértékű képpel kísérve, hívja fel a figyelmet arra a nyílt dacolásra, amellyel a románoknak szembesülniük kell saját hazájukban egy olyan kisebbség részéről, amelyik hálás lehetne a román földön biztosított nyugalmas életért.

Csíkszereda lett Miercurea Ciuc-ból. Miközben a kolozsvári táblabíróság jogerős ítéletben érvénytelenítette azt a korábbi törvényszéki ítéletet, mely kétnyelvű helységnévtáblák kihelyezésére kötelezte a kolozsvári polgármesteri hivatalt, egy székelyföldi kisvárosban egynyelvű – magyar – helységnévtábla fogadja a településre érkező látogatót.

Csíkszeredában a városvezetés döntött: meg kell állítani a történelemhamisítást, és visszaállítani a városnak azt a nevét, amelyet az 1558-as évektől viselt. Ily módon, Erdélyben egyelőre egyedülálló módon, a helységnévtáblán kizárólag csak a Trianon előtti történelmi nevén olvasható Hargita megye székhelyének a neve. Köszönjük Csíkszereda!

Jogosan írja a képen: Hol a román felirat?
Un comentariu la “A magyar szélsőségesek fél lábon ugrálnak, látva a csíkszeredai városvezetés szemtelenségét

  1. Marian Ioan

    Sunt din Ungaria.Si vreau sa spun ca atat de multa inversunare impotriva romanilor nu intalnesti aici,asa cum vad ca se intampla in zona secuimii din Romania. Am locuit ani de zile in Ghimes,am lucrat in aceeasi unitate cu personal majoritar maghiar dar nu am simtit nici-odata,cum nu simt nici aici sentimentul ca as fi dusmanul ungurimii.Consider ca autoritatile dambovitene au acordat intotdeauna o prea putina atentie acelei zone si din aceasta cauza antiromanismul s-a dezvoltat si a luat amploare.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.