Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Ismerjük meg SIZ-t, az életeket mentő rendőrkutyát!

 

 

SIZ, a közel négy éves kan kutya, a hegyi csendőrök kollégája.

27657872_1925620297767401_5729557716818003747_n

A nagyszebeni „Aurel Greblea” Kutyaközpontból származik, 2015-ben került első mesteréhez, aki indulásból különös hangsúlyt fektetett a kötődés kialakítására és fejlesztésére, ami sok türelmet, tapintatot, játékot és motivációs gyakorlatot követelt.

Márton Tihamér őrmester és SIZ folyamatosan edzenek, hogy képesek legyenek ellátni a keresési-mentési feladatokat. Tréner és kutyája visszatértek a kutyakiképző központba egy 4 hónapos keresési- mentési tanfolyamra. A felkészítő végén a Márton Tihamér-SIZ páros „nagyon jó” minősítésben részesült.

A kutyás mentőegység feladata a hegyvidéki térségben baleset, természeti katasztrófa, a turistaösvény elhagyása miatt eltűnt vagy eltévedt személyek felkutatása és megkeresése, illetve a szökevények, a büntetés elől menekülők felfedezése. Jelenleg a kutya bevetésre kész anélkül, hogy a kiképzése egy pillanatra is abbamaradna.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.