Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

A Tres Court Nemzetközi Fesztivál idén két Hargita megyei városban is jelen lesz

 

A Tres Court Nemzetközi Fesztivál június 1-10 között 15 romániai városba látogat, tájékoztat a news.ro

A kolozsvári Francia Intézet által koordinált fesztivál idén Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen is bemutat nagyon rövid román filmeket.

A romániai versenyen 15, legtöbb négyperces film lesz jelen. Az idei év tematikái szorosan összefüggnek a társadalmi-politikai aktualitással- család, technológia, hagyományok és korrupció.

A romániai verseny zsűrijének tagjai: Xavier Leroux- a kolozsvári Francia Intézet kiküldött igazgatója, a zsűri elnöke, Claudiu Turcuș- filmkritikus, a kolozsvári BBTE Egyetem színház-televízió fakultásának tanára, Călin Bocian- rövidfilm rendező és vetítő, Raluca Mateiu- a Tres Court fesztivál koordinátora, Mihaela Matei- a fesztivál fő támogatójának, az Orange cégnek a képviselője.

A nemzetközi versenyben 41 film vesz részt.

A Paroles de femmes verseny erőteljes és ellentétes női szereplőket hoz előtérbe.

A Családi válogatás 6-106 év közötti korosztályhoz szól, akik fantasztikus, a legkreatívabb rendezők által elképzelt világokba szeretnek utazni.

Világszinten a fesztiválra 20 ország körülbelül 80 városában kerül sor.

 

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.