Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Mezei János volt gyergyószentmiklósi polgármester úgy tesz, mintha a titkosszolgálat áldozata lenne

 

Az utóbbi időben azt próbálják elhíresztelni, hogy a volt gyergyószentmiklósi polgármester, Mezei János a titkosszolgálatnak esett áldozatul. Először is ha a világ bármely országának titkosszolgálata valakire valamit rá akarna kenni,

Mezei-Janosaz a fickó biztosan eddig börtönben lenne és nem mászkálna szabadon az utcán. Úgy gondoljuk, hogy két rendőr is, ha valakit rács mögé akarna juttatni, megtalálná rá a módszereket. Tehát az agyukat gondolkodásra használó emberek számára világos, hogy a szolgálatoknak semmi köze a volt gyergyói polgármesterhez, csupán egy szánalmas kísérlet történik arra nézve, hogy egy bírót meghassanak. Aki reméljük nem tette fel magában, hogy meghatódik.

Annak érdekében, hogy a szükségesnél is jobban meggyőződjünk, néhány kérdést tettünk fel annak a személynek, aki Mezeit feljelentette, aki jó barátja volt de összevesztek és innen az egész történet.

Volt-e valaha a romániai titkosszolgálat munkatársa vagy együttműködője?

Határozottan nem! Nem ismertem és nem ismerek egyetlen ügynököt, sem fedett, sem fedetlent. Az „önfelfedő” Turcescu ezredest sem ismerem. Sőt Kelemen Hunor ezredessel sem vagyok kapcsolatban, akit a volt védelmi miniszter egyik napról a másikra rangban előléptetett.

Utalt-e valamilyen módon valamely titkosszolgálati személy arra, hogy jelentse fel a gyergyói polgármestert, vagy a feljelentés kizárólag az önök közti konfliktus eredménye?

A volt polgármester törvénytelenül adott el földterületet, az általam adminisztrált cég alaptőkéjéből. Erről a cég többségi részvényesei tájékoztattak. Az ő, vagyis Budapest V, kerületének önkormányzata tudtával és beleegyezésével, panaszt nyújtottam be a gyergyószentmiklósi ügyészségre, onnan az ügyirat a korrupcióellenes ügyészség marosvásárhelyi területi szolgálatához került megoldásra. A DNA ügyészei Mezei János vádlottat bíróság elé állították hivatali visszaélés, zsarolás és sikkasztásra való felbujtás miatt.

A bűnügyi nyomozás során voltak olyan személyek, akik sugallták önnek, hogy mit mondjon az ügyészek vagy bírók előtt?

A bűnügyi vizsgálat szakaszában három vagy négy alkalommal hallgattak ki tanúként, és egyszer sértett félként. Senki nem befolyásolt semmilyen formában, minden nyilatkozatomat alátámasztottam bizonyítékokkal is.

Gondolja, hogy a tudomása nélkül, manipuláló technikával, a romániai titkosszolgálat befolyásolta volna a volt gyergyószentmiklósi polgármester ellen tett feljelentését?

Nem ismerem a szolgálatok módszereit és, hogy őszinte legyek nem is érdekel ez a téma. Annyit tudok, hogy a titkosszolgálatok olyan komoly kérdésekkel foglalkoznak, mint nemzetbiztonság, terrorizmus, stb. A „Mezei ügy” kapcsán hivatali visszaélésről beszélünk, egy személyről, aki megzsarolt. Tehát egy törvénysértő bűnözői magatartásáról beszélünk. Mezei János volt polgármester bűnözői magatartása nem tartozik a nemzetbiztonság kérdéskörébe.

Mi a véleménye: Gyergyószentmiklós egykori polgármestere a román titkosszolgálatot próbálja hibáztatni?

Úgy látom, hogy az utóbbi időben a korrupció miatt bíróság elé állítottak körében divatossá vált azt állítani, hogy a titkosszolgálat „megdolgozta” őket. Az utolsó tárgyaláskor is az alperes ügyvédje híres esetekre hivatkozott, mint a Bombonica, Mazare vagy a Bica ügy. El szeretnék távolítani a ügyirati csomóból a felvétel bizonyítékát. Egy lényeges bizonyíték, amely kétségtelenül bizonyítja, hoyg a volt polgármester 2015 január 17-én megzsarolt. Talán ezzel a próbálkozásával akarja magát a titkosszolgálat áldozataként feltüntetni. De nem jól teszi és a közvéleményt félrevezeti. A felvételt a DNA munkatársai készítették, az ügyész határozata alapján és az illetékes bíróság hozzájárulásával.

Természetesen véleményünk szerint Hargita megyében másképp ítélik meg a dolgokat, de ha a fenti interjúban a feljelentő azt mondja, hogy a feljelentést a magyarországiak tudtával és beleegyezésével tette, mi lehetne ennél világosabb. Tehát hacsak a SRI, SIE, DIE vagy más titkosszolgálatoknak nincs Budapesten székhelye, akkor ezeknek nem nagyon volt ahogy részt vegyenek a Mezei feljelentésében, mindaddig amíg erre az első beleegyezés Magyarországról érkezett.

Nem zárhatjuk le a mondottakat anélkül, hogy észrevennénk, hogy a román titkosszolgálatoknak semmilyen reakciójuk nincs, amikor egy alperes a titkosszolgálatot vádolja. Hogy kiállna egy szóvivő sajtókonferencián megcáfolni, vagy megmagyarázni a helyzetet, bármit, ami a védelmükre szolgálna… Rossz szokásuk van, eltűrik, hogy a bűnözők beszennyezzék őket.

Az elején minden korrupt politikus ártatlannak vallotta magát, hogy nem ők voltak, hanem mások. Aztán az ügyészekre mutogattak, hogy azok hazugok. Majd egy ideig a bírákat hibáztatták, akik az ügyészek kezére játszanak. Most a titkosszolgálatot hibáztatják. A jövőben vajon ki lesz a hibás a korruptok tetteiért?

Iosub Robert

 

 

 
Un comentariu la “Mezei János volt gyergyószentmiklósi polgármester úgy tesz, mintha a titkosszolgálat áldozata lenne

  1. sajgó imre

    cel foarte bine,ca vinzarea l care a denuntat nu spune adevarul -stie si eut cu ani inainte,ca Mezei sa fii fost ales primarl foarte bine,ca vinzarea terenului respectiv s-a facut cu ani inainte,ca Mezei sa fi fost ales primar

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.