reclamatie

Amikor a fagy súlyosan károsítja a gondolkodást…

15941315_369302100102801_8052516238855039982_nBukarestben nagy a baj. Mínusz 20 fok van és megáll az élet. Mint ilyen esetben teljesen normális a gyerekek nem mennek iskolába, védeni kell őket az átható fagytól. Ami Csíkszeredában történik, na az a nem normális. Mínusz 29 fokos hidegben a gyerekek iskolába járnak. Megfagy a szusz is az emberben, de a gyerekeknek menniük kell, mert a helyi tanfelügyelőség illetékeseit kevésbé érdekli a gyereke sorsa és egészsége. Egyszerűen nem érdekli őket. Meleg irodáikban üldögélnek, fűtött ülésű szolgálati autóval érkeznek munkahelyükre, tehát semmi okuk az aggodalomra. És ha ők jól vannak, nem érdekli őket a gyerekek sorsa, sem a szüleik, akik jogosan teszik fel a kérdést, hogy ha Bukarestben fel lehet függeszteni a tanítást, Csíkszeredában miért nem lehet ugyanazt? Menjenek csak a gyerekek iskolába és fagyjanak meg a rosszul fűtött tantermekben. Mert mindannyian tudjuk, hogy nagy gondok vannak a fűtéssel a helyi vezetés, polgármesteri hivatalok inkompetenciája miatt, akiknek biztosítaniuk kellene a megfelelő körülményeket. Egyszerű, kedves olvasók és Hargita megyei lakosok. A megye és a közintézmények vezetőit egyáltalán nem érdekli az önök és gyermekeik sorsa. Mert rajtuk állt és senki máson a döntés, hogy a Hargita megyei gyerekek is otthon maradhassanak az ítéletidőben. Döntés, amiért viszont fel kell vállalniuk a felelősséget önök előtt.
6 comentarii la “Amikor a fagy súlyosan károsítja a gondolkodást…

 1. Curiosu

  MINISTERULUI EDUCATIEI NAŢIONALE

  INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN HARGHITA

  CONDUCĂTORUL INSTITUŢIEI: GÂRBEA PETRU-IOAN

  Pe bune, ai inimă de gheață, „domnule”? Rușine!

  Válasz
 2. istvan

  Cine sa se ocupe de problema asta? Inspectoratul?? Ha, ha, ha!!! Primarul penal???? Si mai tare!Pai pe astia nu-i doare capul de asta. Acum se vede cat de mult le pasa de oamenii pe care cica ii reprezinta. Adica nu le pasa deloc. Nu se stie deja asta?!

  Válasz
 3. Gyorgy

  La Gheorgheni e mai rau ca opreste caldura in tot orasu. Pleaca firma de incalzire din cauza ca Mezei Janos a luat spaga de la ei si primaria nu vrea sa plateste acum hotia.
  Tot orasu e ingetat si scoli si gradinite si primaru nu ia masuri sa nu inghete lumea. Dar lui Mezei nu pasa ca el are casa mare si incalzeste cu lemn.
  Trebuie dus si el la racoare sa vede cum este!

  Válasz
 4. Liviu

  Brusc, cu toții am devenit sensibili. Sensibili la caniculă, sensibili la ger, sensibili la tot ce mișcă în jurul nostru.
  Când eram la școală mergeam la ore și la minus 35 de grade (chiar pe jos) și nu ne-am plâns nici odată.
  Acum însă, dacă ne uităm la traficul din orașe, vedem că majoritatea pruncilor sunt duși la școală cu mașinile ca nu cumva să obosească sau să pățească ceva – mașinile părinților, mașinle instituțiilor. Probabil că din cauza frigului o parte din mașini nu au mai pornit și astfel s-a creat această isterie a mersului la ore la -28 de grade.

  P.S.: Nu noi harghitenii ne mândrim cu vorba că la 0 grade se închide ștrandurile, iar la -10 ne încheiem la cămașă? Când ne lovim de viața reală am terminat cu aceste viejii și începem să bocim?

  Válasz

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.