Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Valaki ismét össze akarja ugrasztani a magyarokat és románokat

 

A dolgok kezdenek hevennyé válni. Valaki szándékosan akar ellenségeskedést szítani a románok és magyarok között. Valaki tudatosan kelti a feszültséget a mindennapi életben és a társadalmi környezetben, azt akarva, hogy csak általuk ismert okokból, csúnyán nézzünk egymásra.

Állunk és nézzük, mi történik a napokban.

Magyarország mindenáron botrányt akar. Orbán Viktor és pártja, a Fidesz választási kampányban vannak. Szavazóbázisuk van a Magyarországot körülvevő országokban, ahol magyar állampolgársággal rendelkező személyek is élnek. Hozzájuk szól a napokban a magyar politikus. A szavazatukat akarja, kimutatva úgynevezett gondoskodását ezek felé a magyarok felé. Ám Orbán Viktor és tanácsadói perverz játékot űznek, amelyből nem a Magyarországgal szomszédos országokban élő magyarok nyernek, hanem ellenkezőleg: Orbán és csapata rosszat tesznek nekik, azzal, hogy Orbán Viktor tudatosan provokálja szomszédait, tudva, hogy reakciójuk azonnali gondokat okoz ezen országokban lakó magyaroknak.

Perverz játék, amelyre alapoz a magyar vezető, aki lám, teljességgel átadta Magyarországot Oroszországnak, akitől különben ezt a perverz játékstílust tanulta, amelynek alapja a feszült kapcsolat a szomszédos országokkal és az EU-val. De csak idő kérdése, mikor mellőzi Putin Orbán Viktort, akinek népszerűsége hanyatlóban van, és akinek idejétmúlt kirohanásaival szemben az EU-nak már fogytán a türelme.

Sokatmondó az olasz miniszterelnök, Matteo Renzi reakciója, aki az uniós alapokhoz való hozzáférés korlátozását javasolta azon országok részére, amelyek csak akkor tartják tiszteletben az európai szolidaritást, amikor nekik konveniál- utalva Magyarország az Európai Törvényszék kötelező betelepítési kvótával kapcsolatos döntésére adott válaszára.

Legyünk komolyak! Elenyésző, néhány busznyi bevándorló Magyarország és Szlovákia kvótája, és ez veszélyeztetné a nemzetet? Hamis félelmek, amelyek arra hivatottak, hogy a polgárok figyelmét eltereljék ezen országok kormányainak valós problémáiról, ahol az úgynevezett liberalizmus a valóságban egy lider maximus körül kialakult, diktatórikus beütésű autoriter uralom, amely egyáltalán nem látszik gyengülni. Csodálkozunk, hogy a Tusnádfürdői Nyári Szabadegyetem alkalmával az Orbán Viktor ellen tüntető nőt hajánál fogva teperte a földre a Csíkszeredai Magyar Konzulátus munkatársának a férje? A konzulátusnak úgy látszik ez is a munkakörébe tartozik. Annak idején közzétettünk egy fotót egy háttérből irányító emberről, azt kérdezve ismeri-e valaki. Több üzenetet is kaptunk, miszerint Csige Sándornak hívják és a konzulátuson főkonzuli tisztséget tölt be. Lám mivel foglalkozik a magyar konzulátus.

Következésképpen a román külügynél is érdeklődtünk a konzulátussal kapcsolatban, megkérdeztük a Csíkszeredai Magyar Konzulátust is, és azóta is várjuk a választ. Úgy tűnik bizonyos dolgok nagyon nehezen haladnak előre.

De akármikor adódhat meglepetés. Annyi bizonyos, hogy ami történik, nem igazán jellemzi a dolgok valós állapotát. Figyelmeseknek kell lennünk a manipulálások idején, amikor újból füstbombát dobálnak, amellyel a kormányok megoldási képtelenségéről akarják a figyelmet elterelni, mint például egy újabb gazdasági válság, stb.

D.E.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.