Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Három bevetéssel indult a Hargita megyei katonai tűzoltók hete

 

2018 január 8-án, 15 óra 27 perckor Csíkbánkfalván keletkezett istállótűzhöz riasztották a Hargita Megyei Olt Sürgősségi Esetek Felügyelőségét. A csíkszeredai tűzoltók 10 emberből álló csapata érkezett a helyszínre két tűzoltóautóval. Megérkezésükig a tüzet már lokalizálta a csíkszentgyörgyi önkéntes tűzoltóalakulat. Együttes erővel sikerült 16 óra 40 percre a tüzet eloltani. A lángok martalékává vált 2 tonna széna és megrongálódott az építmény tetőzetének 6 négyzetmétere. A tüzet vélhetően egy meghibásodott elektromos kábelnél keletkezett rövidzárlat okozta. A beavatkozás során 5 háziállatot (két kecskét, három nyulat), illetve 10.000 lej értékű anyagi javakat sikerült megmenteni. A keletkezett kár 1.000 lejre tehető.

16 óra 47 perckor a 112-es segélyhívószámon kérték a készenléti felügyelet és mentőszolgálat összevont erőinek segítségét a DN 13A jelzésű úton, Csíkszereda és Szentegyháza között történt közúti balesethez. A csíkszeredai tűzoltók két csapata egy műszaki mentőautóval és egy SMURD mentőjárművel érkezett a helyszínre, a megyei mentőszolgálat további 4 mentőautót küldött a segítségükre. Megérkezésükkor a balesetben résztvevő haszonjármű sofőrje be volt szorulva az autó roncsai közé, őt kimentették és átadták a megyei mentőszolgálat csapatának.

A balesetben a 62 éves B.K. életét vesztette, további 5 személy, köztük egy 4 éves gyermek is megsérült. A sérültek elsősegélyben részesültek, majd a csíkszeredai kórház sürgősségi osztályára szállították őket. A bevetés 17 óra 40 perckor ért véget.

18 óra 12 perckor csíkcsomortáni családi háznál keletkezett tűzesethez riasztották a Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőséget. Csíkszeredai tűzoltók siettek a helyszínre egy tűzoltóautóval. Megérkezésükkor szikrák szálltak az épület kéményéből, de nem állt fenn a továbbterjedés veszélye. A csíkcsomortáni önkéntes tűzoltókkal (3 személy) együttműködve sikerült 18 óra 38 percre eloltani a tüzet. Szerencsére csak a kémény belső felületén lerakodott korom gyulladt ki, anyagi kár nem keletkezett. Valószínűleg egy szikra begyújtotta a kéményből ki nem takarított kormot. A bevetéssel sikerült megakadályozni egy 200.000 lejes anyagi kár keletkezését.

Forrás: ISU Hargita

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.