Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Antal Árpád és Tamás Sándor Kovászna megyei RMDSZ vezérek Katalóniában jártak… ők tudják miért

 

 

Figyelmesen nézve a Katalóniában történteket, nem lehet bizonyos következtetéseket nem levonni.

Egyik közülük az, hogy ott is, akárcsak nálunk egyes vezetők az emberek jóhiszeműségével manipulálnak és a vezetők által már nem támogatott gesztusokra sarkallták őket, majd elbújtak a spanyol hatóságok elől.

Hogyan másként magyarázható Puigdemont katalán vezető gesztusa, hogy gyáván elmenekült Belgiumba, hátrahagyva meggyőződéseit, bőrét mentve? Míg ezalatt a Katalónia függetlenségében hívők a spanyol rendőrség őrizetében vannak?

Most nem a spanyol jogi kereteket bíráljuk, csupán egyes katalán vezetők magaviseletét, akik miután tűzbe borították a tartományt, farkukat behűzve Belgiumba távoztak, ahol valószínűleg azért imádkoznak, nehogy kiadják őket a spanyol hatóságoknak.

Egy viselkedési sablon, amely egyes magyar vezetők esetében is azt mutatja, hogy miután felgyújtottad a tüzet, szaladj el, nehogy megégesd magad. Ha pedig valaki megégeti magát, az az illető személyes baja. Körülbelül ennyire korlátozódik Puigdemont katalónia függetlenségével kapcsolatos valódi meggyőződése és csapata. Ez ismételten arra mutat, hogy a katalán vezető csak egy eszköz volt Spanyolország békéjének megzavarására az utóbbi évtizedekben nem tapasztalt mértékben, feszültséget keltve a még tegnap egymásban barátot látók között mondvacsinált, idejétmúlt ürügyekkel. Amelyek, ha jól meggondoljuk, jelenünkben teljesen természetellenesek. Spanyolország békéjének feldúlásával tulajdonképpen Európa- az utóbbi időben mindenféle támadásnak és zaklatásnak kitett- békéjére törtek.

A katalán helyzetre kacsintgatnak egyes hazai magyar vezetők is, akik onnan szeretnének inspirálódni, hogy nálunk is a spanyolországihoz hasonló zajt és társadalmi nyugtalanságot keltsenek.

Nem hiába mondjuk ezeket. Úgy tűnik Antal Árpád és Tamás Sándor Kovászna megyei RMDSZ vezérek Katalóniában, Barcelonában voltak a függetlenségi referendum napján, valószínű jegyzetelték az ottani dolgokat, hogy aztán azt itthon gyakorlatba ültessék. Gyanús, síri csend övezi ezt a látogatást, ami sok mindenre enged gondolni.

Az RMDSZ próbálkozott már autonómia referendummal, de a bíróság törvénytelennek ítélte.

Valószínűleg a két vezető, az RMDSZ vezetőségének és Kelemen Hunor elnök támogatását is élvezve- mert másképp nem tudjuk elképzelni a látogatás megvalósulását- élményekkel és ötletekkel teli tértek vissza Katalóniából, amelyeket az elkövetkező időszakban várhatóan gyakorlatba akarnak ültetni, és amelynek nem lesz nagyfokú elfogadottsága a magyar lakosság részéről. De ez mindaddig nem számít, amíg a magyarok és románok között viszályt keltünk és az RMDSZ a helyzet megmentőjeként fog ismét tetszelegni és kicsikar még egy tárgyalást.

És még egy kérdés: vajon milyen pénzen utazott Tamás Sándor és Antal Árpád Katalóniába? Vajon közpénzen? A ziarharghita.ro az 544-es törvény értelmében kérést intézett Kovászna Megye Tanácsához és Sepsiszentgyörgy Önkormányzatához, de mindezideig nem kaptunk választ.

Önökre hagyjuk, hogy további következtetéseket vonjanak le.

 

 
Un comentariu la “Antal Árpád és Tamás Sándor Kovászna megyei RMDSZ vezérek Katalóniában jártak… ők tudják miért

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.