Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

V.Hargitai Szalon-kiállítás

 

Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ és a Cultura Nostra Egyesület szeptember és november között három székelyföldi helyszínen, majd 2018-ban Magyarország több településén szervezi meg Hargita megye idei legátfogóbb képzőművészeti vándorkiállítását, az V. Hargitai Szalont. A szalonon részt vesznek Hargita megyében élő, megyénkkel rokonszenvező, vagy innen elszármazott képzőművészek, akik romániai vagy más, elismert képzőművészeti szövetségek tagjai, ugyanakkor jelentkezhettek a felsőfokú képzőművészeti tanulmányokkal rendelkező vagy azokat jelenleg végző képzőművészek is.

A csíkszeredai kiállítást szeptember 27-én, szerdán 18 órakor nyitják meg.

Kiállítási helyszínek:

– Csíkszereda, Megyeháza Galéria, 2017. szeptember 27–október 16.

– Székelyudvarhely, a művelődési ház koncertterme, 2017. október 17-26.

– Gyergyószárhegy, a művelődési ház Cika-terme 2017. október 27- november 24.

– 2018-ban Magyarország néhány településén is bemutatjuk az V. Hargitai Szalont.

A résztvevőknek 2017-ben a létformák témára kellett alkotniuk. A szervezők a zsűri döntése alapján két érdemdíjat osztanak ki. Az idei zsűri tagjai Márton Árpád festőművész, Koszti István Miklós grafikus és Botár László képzőművész.

A Hargitai Szalonra idén 43 alkotó jelentkezett több mint ötven alkotással.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.