Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Újabb áldozatokat szed a „balesetes” módszer

 

Figyelem, újból megjelentek a „baleset” módszeres csalók.

Egy parajdi, 87 éves idős asszonyt csaptak be 1.800 lejjel, azt állítva, hogy a leánya balesetet okozott és ezzel az összeggel megmentheti a börtöntől.

2017 szeptember 11-én, esti kilenc óra tájban a 87 éves I.V. értesítette a parajdi rendőrséget, hogy 1837 lejt csalt ki tőle egy férfi. Az illető aznap felhívta a vezetékes telefonján, és a közlekedési rendőrség tisztjeként mutatkozott be. A férfi arra utasította az asszonyt, hogy vásároljon felölthető ajándékkártyákat, és a felöltőkódokat diktálja le neki.  Közölte a nővel, hogy a lánya autóbalesetet okozott, és csak akkor kerülheti el a börtönt, ha fizet. Az áldozat engedelmeskedett, és egy 300 euró értékű utalvány kódjait adta át a csalónak, a kár értéke 1.837 lej.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy 80 éves homoródszentmártoni nőtől is hasonló módszerrel csaltak ki pénzt, de erről az esetről nem közölnek részleteket. A rendőrség figyelmezteti a lakosságot, hogy ne adjanak hitelt az ilyen jellegű telefonhívásoknak. A közlemény leszögezi: a hatóságok semmilyen körülmények között nem kérhetnek pénzt vagy egyéb javakat a polgároktól.

A rendőrség felhívja a polgárok figyelmét, hogy legyenek figyelmesek ilyen helyzetekben és ne dőljenek be a csalóknak. Továbbá kihangsúlyozták, hogy semmilyen körülmények között nem kérhet a rendőr pénzt, kártyafeltöltést, anyagi javakat. Ugyanakkor arra kérik a lakókat, adják át ezt a megelőző üzenetet szüleiknek, nagyszüleiknek, ily módon csökkentve az áldozattá válás veszélyét.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.