reclamatie

Konstancára vezényelték a Hargita megyei lánctalpast

72 órája tart a tűzoltók küldetése a zord időjárás sújtotta megyékben, a mentőosztagok erőfeszítése életmentésre és az időjárás következményeinek elhárítására összpontosul.

Az utóbbi 24 órában 5.381 tűzoltó és 2.848 elhárító jármű dolgozott megszakítás nélkül a különböző útszakaszokon hóviharban elakadt személyek kiszabadításán és megmentésén, valamint egészségügyi problémákkal küzdő emberek megsegítésén a nehezen megközelíthető zónákban.

A hóvihar és havazás sújtotta területeken a tűzoltók lánctalpas és egyéb speciális járművekkel segítettek 102 terhes nőnek, illetve 29 dialízisre szoruló személynek eljutni a kórházba.

Ugyanebben az időszakban a helyi hatóságokkal együttműködve 2.300 őrjáraton és szállítási akcióban vettek részt a tűzoltók, amelyek során 324 hajléktalan került sürgősségi egységekhez vagy a helyi hatóságok által erre kijelölt helyre.

Szélsőséges időjárási viszonyok között, a calarasi tűzoltók és helyi hatóságok folyamatos erőfeszítése során 425 személyt szabadítottak és menekítettek ki az A2 autópályáról.

Tekintettel a dobrudzsai helyzetre az operatív tevékenység kedvezőbbé tétele érdekében a készenléti felügyelőség elrendelte a mentőcsapatok átcsoportosítását azokból a zónákból, ahol megenyhült az idő, olyan zónákba mint Konstanca megye, ahol még javában tombol a természet.

Ennek értelmében a konstancai tűzoltók segítségére küldtek négy jégmarót, valamint négy lánctalpas járművet Arges, Botosani, Iasi, Olt, Giurgiu, Hargita, Maros és Prahova megyékből.
Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.