Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Hargita megyei iskola is szerepel az „Energia a gyermekkori iskoláknak” c. projektben

 

Tíz, Szeben, Hargita, Beszterce- Naszód, Máramaros, Temes, Hunyad, Bákó, Iasi, Botosani és Vaslui megyei iskola részesül nemsokára modern és hatékony világításban;

6000 világítótestet és 15.000 LED csövet fognak felszerelni, amelynek értéke megközelíti a 650.000 eurót.

Energie-in-scolile-copilariei-1

Az E.ON folytatja az „Energia a gyermekkori iskolákban” c. projektjét óvodákban, általános és középiskolákban, írja az amosnews.ro.

„Mindnyájan tudjuk, mennyire fontos a helyiségek megfelelő megvilágítása bármely tevékenység folytatásához különösen, amelyekben gyermekek érintettek. Ezért döntöttünk úgy, hogy 2018-ban újabb iskoláknak ajánljuk fel világítás beszerelését a tantermekbe. A diákoknak és tanároknak jobb tanulási körülményeket kívánunk biztosítani, ugyanakkor hozzá akarunk járulni a villamos energia megtakarításához”, nyilatkozta Dan Morari, az E.ON Romania aligazgatója.

Április hónapban 10 iskolában cseréltük ki a világítási rendszert modern technológiájú, takarékos rendszerre. A munkálatok október elején érnek véget, az eredmények körülbelül 10.000 gyermeket és tanárt érintenek, illetve 10 polgármesteri hivatal fizet kisebb villanyszámlát.

A projekt részese a csíkszeredai Xantus János Általános Iskola is.

Biztos jövőt szeretnénk az elkövetkező nemzedék számára, ezért már ma részt kell vennünk teljes felelősséggel a cél megvalósításában.

A 2005-ös évvel kezdődően az E.ON Romania több mint 12 millió euróval járult hozzá társadalmi felelősségű projektek megvalósításához azokban a közösségekben, ahol kifejti tevékenységét, a kedvezményezettek száma eléri a 295.000-et.

Csak az oktatás terén 5,7 millió eurós projekteket valósítottak meg, amelyek 190.000 gyermeket érintettek.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.